Kapteeni nosti juhlaottelussaan Burnleyn Valioliigan kahdeksanneksi

© Kuva: Getty Images

Crystal Palace ja Burnley väänsivät maanantain ainoassa valioliigaottelussa, Etelä-Lontoossa. Sarjataulukon sijoilta 10. ja 11. peliin lähteneet joukkueet päätyivät lopputulokseen 0-1.

Avausjaksosta ei valtavia muistijälkiä historiaan jää. Kokoonpanonsa suhteen ongelmissa ollut Burnley oli yllättäen aavistuksen niskan päällä, mutta Palace piti sen enimmäkseen alueilla, joilta maalinteko on vaikeaa.

Claretsin 20-vuotias laituri Dwight McNeal tuntui olevan pelipäällä, ja kirjautti nimiinsä parikin maalintekoyritystä muuten varsin tapahtumaköyhällä ottelupuoliskolla.

Viitisen minuuttia ennen avausjakson loppua Gary Cahill lahjoitti epäonnistuneella syötöllään vieraille mainion maalipaikan – Vicente Guaita ehti kuitenkin hätiin.

Molemmat joukkueet tekivät melkoisen määrän virheitä, ja varsinaisia rikkeitä kirjattiin ennen puoliaikaa yhteensä 13.

Otteet kovenivat – juhlakalu iski vaparista

Muutamaa minuuttia tauon jälkeen Jordan Ayew huitaisi keskialueella Josh Brownhilliä kyynärpäällään kasvoihin. Pitkällisen VAR-tarkastelun jälkeen ulosajoa ei kuitenkaan nähty.

Vapaapotku, joka tuomittiin McNeilin pysäyttämisestä, johti ainoaan maaliin. Kapteeni Ben Mee jatkoi vaparin puskemalla Guaitan käden ja tolpan kautta 62.minuutilla sisään. Aivan tavallisimpiin maalintekijöihin 30-vuotias toppari ei kuulu.

Palace yritti toki nousta otteluun vielä mukaan, muttei varsinaisesti saanut sitä enää missään vaiheessa hallintaansa.

Burnley ohitti voitollaan taulukossa ottelun vähemmän pelanneet Arsenalin ja Sheffield Unitedin, ja nousi ainakin tilapäisesti sijalle kahdeksan.