Valioliigan keskikastin Burnleyn tilastot kertovat tasaisuudesta monella taholla: ”Kyllä me kuulkaa yritämme voittaa”

© Kuva: Getty Images

Maanantain ainoassa valioliigaottelussa Burnley matkustaa Crystal Palacen vieraaksi. Ottelu Selhurst Parkilla alkaa kello 22 Suomen aikaa.

Joukkueet löytyvät ennen ottelua sarjataulukosta perätysten, sijoilta 10. ja 11.; vain maaliero pitää isäntäjoukkue Eaglesin Sean Dychen miehistön yläpuolella.

Burnleyn rekordi kaudella onkin omalaatuinen.

– Olen ilahtunut joukkueen balanssista. Puhtaiden pelien määrä on hyvä, ja käsittääkseni olemme ottaneet viidenneksi eniten voittoja koko liigakaudella, Dyche sanoo seuransa sivustolla.

Juuri nyt pahan loukkaantumissuman kanssa painivaa Claretsia paremmin omaa maaliaan on varjellut vain Liverpool. Dychen ryhmä on selvinnyt 12 liigapelistä ilman päästettyä maalia.

– Ihmiset ovat aina sanoneet, että me vain puolustamme päästäksemme vastahyökkäyksiin, mutta kyllä me kuulkaa yritämme voittaa.

Joukkue on voittanut kauden otteluistaan 12, pelannut kuudesti tasan, ja hävinnyt 13 otteeseen. Nyt sen pelaajatilanne on kuitenkin varsin vaikea.

– 12 voittoa on tässä vaiheessa kautta kunnon saldo. Olemme nyt 42 pisteessä, ja jos saamme muutaman pelaajan takaisin kuntoon, on tilanteemme hyvä. Juuri nyt käytettävissä olevalla ryhmällä haaste on kuitenkin kova.

Tänään sivussa ovat joka tapauksessa hyökkääjät Ashley Barnes ja Chris Wood, sekä laiturit Robbie Brady ja Johann Berg Gudmundsson. 50. maalinsa seuralle viime torstain Watford-voitossa iskeneen Jay Rodriguezin pelikunto on lisäksi kysymysmerkki.

– Ajat ovat olleet kovat niin seuralle, minulle itselleni kuin joukkueelle. Siksi oli hyvä nähdä joidenkin asioiden edelleen olevan selkeitä, Dyche sanoo viitaten Hornetsin kaatoon.