Valioliigataulukon kolmanneksi viimeisenä, siis putoajan paikalla oleva Burnley ilmoitti lauantaina irtisanoneensa manageri Sean Dychen lähimpine apulaisineen.

LUE IRTISANOMISESTA LISÄÄ TÄÄLTÄ!

Vaikka seuran akuuttia hätätilaa ei käy kiistäminen, tuntuvat potkut kauden tässä vaiheessa silti äärimmäiseltä toimenpiteeltä. Dyche tuli Burnleyyn vuonna 2012, ja on nostanut seuran kahdesti korkeimmalle sarjatasolle.

Burnleyn puheenjohtaja Alan Pacen sanat irtisanomista koskevassa uutisessa kertovat ex-manageriksi juuri jääneen asemasta.

– Aikanaan Turf Moorilla Sean on ollut kunniaksi meille niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Hän on nauttinut niin pelaajien, henkilökunnan, kannattajien, kuin laajemmankin jalkapalloyhteisön kunnioitusta.

Dychen kaudella Clarets ylsi kahdesti Valioliigassa kymmenen parhaan joukkoon, ja pelasi europelejä ensimmäistä kertaa 51 vuoteen.

– Tulokset tällä kaudella ovat kuitenkin olleet pettymys, ja koemme että muutos tarvitaan antamaan joukkueelle parhaat mahdollisuudet valioliigapaikan säilyttämiseen.

Sarjassa säilymistä viimeisten kahdeksan ottelun tuloksilla haetaan valmennusmeriiteiltään tälle tasolla vaatimattomalla ryhmällä. Päävastuun sunnuntain West Ham -ottelussa kantaa seuran alle 23-vuotiaiden valmentaja Mike Jackson, apunaan akatemian johtaja Paul Jenkins, alle 23-vuotiaiden maalivahtivalmentaja Connor King, ja joukkueen kapteeni Ben Mee.

– Prosessi Seanin seuraajan löytämiseksi on aloitettu, ja sen tuloksista ilmoitetaan aikanaan.

Burnley kohtaa kauden viimeisissä otteluissaan West Hamin lisäksi vielä Southamptonin, Wolvesin, Watfordin, Aston Villan kahdesti, Tottenhamin ja Newcastlen.