Burton Albion unelmoi Englannin liigacupin puolivälierissä jätin kohtaamisesta kotonaan, vajaat 7000 katsojaa vetävällä Pirelli Stadiumilla. Ykkösliigan seura ylsi kilpailun kahdeksan parhaan joukkoon ensimmäisen kerran historiassaan. Noin 70 000 asukkaan paikkakunnalla koettiin pettymys: Burton matkaa seuraavalla kierroksella Middlesbrough’n vieraaksi Koillis-Englantiin.

– Kun pääset kilpailun tähän vaiheeseen, niin toivot joko suurseuraa vastaan kotona tai tai vieraissa, ”Oluenpanijoiden” manageri Nigel Clough sanoi seuran nettisuvuilla.

– En sano tätä epäkunnioituksena Middlesbrough’n suuntaan.

Liigacupin säännöt edellyttävät, että vierasjoukkue saa osan lipputuloista. Burton olisi kuitannut komean summan esimerkiksi Emirates Stadiumilla tai Stamford Bridgellä.

Middlesbrough juhli eilen, kun Valioliigan Crystal Palace kaatui Riverside Stadiumilla luvuin 1–0. Middlesbrough on Mestaruussarjan kolmannella sjialla, joten Burton saa varautua kovaan haasteeseen.

Arsenal ja Tottenham kohtaavat 18. joulukuuta alkavissa puolivälierissä. Ottelu pelataan Emirates Stadiumilla. Tykkimiesten Mattéo Guendouzi sai kaksi varoitusta, kun Blackpool taipui Pohjois-Lontoossa luvuin 2–1. Ranskalainen huilaa lauantaina pelattavan Valioliigan Liverpool-ottelun.

Chelsea-Bournemouth iskevät yhteen Stamford Bridgellä. Neljäs ottelupari selviää, kun Manchester City ja Fulham ja Leicester ja Southampton ratkaisevat paremmuutensa.