Maurizio Sarri antoi Chelsean kasvateille vastuuta, ja tulosta tuli: ”He ovat jo tällä hetkellä tärkeitä, mutta heidän potentiaalinsa on vielä korkeammalla”

© Kuva: Getty Images

Chelsean manageri Maurizio Sarri keräsi varmasti hieman pisteitä takaisin seuran kannattajien silmissä keskiviikkona, kun hänen joukkueensa kaatoi Brightonin 3-0 Valioliigassa.

Itse tuloksen lisäksi kannattajia miellyttänevät Sarrin pelaajavalinnat. Lontoolaisten omat kasvatit Ruben Loftus-Cheek ja Callum Hudson-Odoi pääsivät aloituskokoonpanoon ja kiittivät vastuusta tehoilla.

Ensimmäistä kertaa urallaan Valioliigassa avannut Hudson-Odoi, 18, alusti Olivier Giroudin maalin ja Loftus-Cheek, 23, syötti sekä teki yhden osuman.

Viime aikoina runsaasti kritiikkiä saanut Sarri toivoi ottelun jälkeen, että kaksikosta tulee Chelsean pelin kulmakiviä tulevaisuudessa.

– He ovat jo tällä hetkellä tärkeitä, mutta heidän potentiaalinsa on vielä korkeammalla, joten tulevaisuudessa heistä voi tulla huippupelaajia. Minä toivon ja uskon niin, kommentoi Sarri FourFourTwon mukaan.

Italialaisluotsi myönsi, että Chelseankin voi olla vaikea pitää kiinni nuorista tähdistään. Lontoolaisseura hylkäsi lehtitietojen mukaan tammikuussa usean Bayern Münchenin tarjouksen Hudson-Odoista. Nuorukaisen ja Chelsean sopimus on seuran kannalta huolettavasti loppumassa jo ensi kauden jälkeen.

Sarrilta kysyttiin, mitä Chelsea voi tehdä pitääkseen huippulahjakkuudet seurassa.

– En osaa sanoa. Välillä on mahdotonta tehdä jotain.

– On hyvin vaikeaa pitää nuoria pelaajia, kuten voi nähdä muiden seurojen kohdalla.

– Se on mielestäni erityisen vaikeaa Englannissa, koska kun pelaaja on alle 18-vuotias, hän voi tehdä vain kolmen vuoden sopimuksen. Se on iso riski seuralle.

Sarri tiedostaa, että Chelsean kannattajat ovat toivoneet huippulupaus Hudson-Odoille enemmän ja enemmän peliaikaa nuorukaisen esitettyä hienoja otteita niin seura- kuin maajoukkuetasollakin. Hudson-Odoi pelasi maaliskuun maajoukkuetauolla ensimmäiset ottelunsa Englannin miesten joukkueessa, vaikkei ollut maajoukkuekomennukselle lähtiessään ollut kertaakaan avauksessa Valioliigassa.

Italialaismanagerin mukaan Hudson-Odoi on valmis isompiin minuutteihin.

– Callum on nyt valmis pelaamaan jokaisessa ottelussa, jopa vaikeimmissa peleissä.

– Hän on kehittynyt kauden aikana paljon. Olin varma hänen suorituksestaan ja hän pelasi todella hyvin.

– Callum on onnellinen, mutta sanoin hänelle, että hän hukkasi ensimmäisellä puoliajalla helpon paikan ja hän vain hymyili sille. Hän on hyvä poika.

– Hänen on pidettävä jalat maassa. Hänelle on riski ajatella, että hän olisi täydellinen pelaaja, mutta on mahdotonta olla huipulla 18-vuotiaana.