Valioliigasunnuntain toisessa ottelussa pelattiin Länsi-Lontoon derby Fulhamin ja Chelsean välillä.

Ottelu oli Scott Parkerin ensimmäinen kamppailu Fulhamin peräsimessä Claudio Ranierin saatua alkuviikosta potkut.

Parker ei kuitenkaan onnistunut johdattaamaan valkopaitoja voittoon vielä, kun Chelsean entinen Napoli-kaksikko Gonzalo Higuaín ja Jorginho ratkaisi sinipaidoille arvokkaan 2-1-voiton.

Chelsea pysyy voittonsa myötä kuudentena, mutta on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin yläpuolella olevat Manchester United ja Arsenal.

Fulham Football Club

@FulhamFC
🙌 Here is your #FFC team to face @ChelseaFC in this afternoon's SW6 derby.

#FULCHE

Chelsea FC

@ChelseaFC
Today's team to play Fulham...

#FULCHE

Kummallakin joukkueella oli hyvä maalintekopaikka ensimmäisen kympin aikana. Gonzalo Higuaínin puskuyritys suuntautui ensin hieman ohitse maalin, jonka jälkeen Tom Cairneyn painava laukaus jäi César Azpilicuetan blokkiin.

Maalille palannut Kepa Arrizabalaga oli aiheuttaa Maurizio Sarrille lisää päänvaivaa 18 peliminuutin jälkeen. Espanjalaisvahti pudotti nappaamansa keskityksen aivan Ryan Babelin viereen, mutta Chelsean onneksi hollantilaispuolustaja ei ehtinyt tuikata pelivälinettä tyhjiin.

Vierasjoukkue meni kuitenkin hetkeä myöhemmin 1-0-johtoon, kun Higuaín teki uransa kolmannen maalin Chelseassa. Argentiinalaiskärki viimeisteli Azpilicuetan matalan keskityksen tarkasti Sergio Ricon selän taakse.

Fulham pääsi kuitenkin otteluun nopeasti mukaan.

Aleksandar Mitrović ampui tulisen volleyn kohti maalia, mutta Kepa venyi maalillansa fantastiseen refleksitorjuntaan. Tilanteesta seurasi kuitenkin kulmapotku, jonka Fulham hyödynsi.

Callum Chambers jäi täysin vapaaksi maalin takatolpalle, mistä entinen Arsenal-pelaaja laukoi pallon nätisti maaliin. Ottelu oli taas tasan, kun peliä oli takana 28 minuuttia.

Tasatilanne ei kuitenkaan säilynyt kauaa, kun Chelsea meni vain kolme minuuttia myöhemmin takaisin johtoon.

Eden Hazard murtautui syvälle Fulham-alueelle, josta belgialaishyökkääjä pudotti pelivälineen takaviistoon. Jorginho laukoi pallon ykkösellä aivan maalin yläkulmaan.

Hazardista tuli täten vasta kolmas Chelsea-pelaaja, joka on sekä tehnyt että syöttänyt vähintään 50 maalia Valioliigassa (81 maalia, 50 maalisyöttöä). Samaan ovat pystyneet vain Didier Drogba ja Frank Lampard.

OptaJoe

@OptaJoe
50 - Eden Hazard is the third Chelsea player to both score and assist 50 Premier League goals (81 goals, 50 assists) after Frank Lampard and Didier Drogba. Showtime.

Higuaínilla oli pian tilaisuus tuplata Chelsean johto Jorginhon syötöstä. ”Pipitan” suoraviivainen laukaus meni kuitenkin hieman ylitse maalin.

Hazardilla ja Higuaínilla oli paikkoja tehdä useampikin maali ensimmäisellä puoliajalla, mutta Ricon torjunnat pitivät kotijoukkueen maalin päässä Chelseasta.

Toisella puoliajalla Chelsea jatkoi painostusta.

Willian kävi kahdesti lähellä maalintekoa, jonka jälkeen Fulham syyllistyi selkeään käsivirheeseen rangaistusalueen sisällä. Protesteista huolimatta erotuomari ei kuitenkaan viheltänyt tilanteesta rangaistuspotkua.

Fulhamin ensimmäinen paikka toisella jaksolla syntyi Babelin vahvasta esityöstä. Mitrović laukoi boksin ulkopuolelta kovan laukauksen, mutta se meni ylitse maalin.

Hetkeä myöhemmin myös Cairney pisti Kepan koetukselle vaarallisella kaukolaukauksella.

Chelsea ei päässyt erityisen hyville maalintekopaikoille, kun Fulham lisäsi painetta. Mitrović oli lähellä tasoittaa numerot kolme minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta Kepan upean torjunta säilytti Chelsean johdon.

Ryan Sessegnon luuli jo tasoittaneen pelin lisäajan neljännellä minuutilla, mutta englantilaislaituri oli syötön saapuessa jalan verran paitsiossa.

Chelsea sinnitteli loppuun saakka ja voitti ottelun 2-1.