Chelsealle nöyryyttävä tappio kotikentällään – Bayernin tuttu tehoduo ratkaisijana

© Kuva: Getty Images

Chelsea koki Mestarien liigan neljännesvälierän ensimmäisessä osaottelussa murskaavan 0-3-tappion saksalaisjätti Bayern Münchenille. Ottelun tehoista vastasivat pääosin vierailijoiden Serge Gnabry ja kilpailun maalipörssiä johtava Robert Lewandowski.

Ensimmäinen puoliaika eteni vauhdikkaissa, mutta maalittomissa merkeissä. Molemmat joukkueista pääsivät vuorollaan huippupaikoille, mutta kumpikaan ei tavoitteessaan onnistunut.

Vaikka laukaukset menivät 7-6-lukemin Chelsealle, oli Bayern useammin laadukkailla maalintekopaikoilla.

Tilanteista huolimatta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alku oli vierailijoilta räväkkä. Kaksikko Lewandowski-Gnabry onnistui kahdesti lyhyen ajan saamaan pallon Willy Caballeron vartioimaan Chelsea-maalin sisään.

Ensimmäisessä Gnabry sai tilaa Chelsean puolustuskolmannekselta Cesar Azpilicuetan liukastuttua pahassa paikassa. Saksalaislaituri pelasi pallon rangaistusalueelle juosseelle Lewandowskille, joka pelasi pelivälineen epäitsekkäästi vielä takaisin Gnabrylle ja hän ei huippupaikasta erehtynyt.

Toisessa maalissa Lewandowski puski Manuel Neuerin pitkän avauksen Gnabrylle. Hän käytti palloa uudestaan Lewandowskilla ja sai häneltä syötön Chelsea-puolustuksen selustaan. Viimeistely takakulmaan oli tarkka ja taululle vaihtui 0-2-lukemat.

Maalit saivat Chelsea-valmentaja Frank Lampardin tekemään rohkeita hyökkäysvoittoisia vaihtoja. Nämä eivät kuitenkaan tuottaneet hänen toivomaa tulosta, sillä myös kolmannesta maalista vastasi Bayern. Alphonso Davies teki tyylikkään esityön ja pelasi Lewandowskin avopaikkaan, josta puolalaishyökkääjä teki kauden 11. Mestarien liiga -osumansa.

Chelsean iltaa synkensi entisestään tuomarin jakamat kortit. Jorginho on keltaisen korttinsa myötä sivussa joukkueiden seuraavasta kohtaamisesta. Tämän lisäksi Marcos Alonso sai 83. minuutilla suoran punaisen kortin huitaistuaan pallotonta Lewandowskia kasvoihin ja on tämän myötä myös sivussa toisesta osaottelusta.

18. maaliskuuta pelattavaan toiseen osaan lähdetään siis Bayernin 3-0-johtoasemasta.