Chelsean ensimmäinen ottelu Thomas Tuchelin alaisuudessa päättyi maalittomaan tasapeliin Wolverhamptonia vastaan Stamford Bridgellä.

Samaan aikaan pelatussa ottelussa Burnley otti yllätysvoiton Aston Villasta Turf Moorilla.

Chelsea – Wolverhampton

Chelsea suorastaan dominoi ottelun avausjaksoa, mutta ei onnistunut murtamaan Wolverhamptonin tiukkaa nippua.

Callum Hudson-Odoi tarjoili sekä Olivier Giroud’lle että Ben Chilwellille hyvän maalintekosauman oikealta laidalta, mutta kumpikaan heistä ei saanut ohjattua palloa sisään.

Antonio Rüdiger ja Hakim Ziyech vastasivat ensimmäisen puoliajan ainoista laukauksista kohti maalia, mutta nekään eivät tuottaneet Rui Patriciolle ongelmia.

Ensimmäinen puoliaika päättyi täten maalittomassa tasatilanteessa. Chelsea hallitsi avausjaksolla palloa peräti 78-prosenttisesti, mutta Wolvesin matala blokki riitti nollaamaan Tuchelin miehistön.

Squawka

@Squawka
Chelsea attempted 466 passes in the opening 45 minutes against Wolves, the most they have managed in the first half of a Premier League game since the 2016-17 at least.

78.5% possession. 😳

Jos ylläoleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Toisella puoliajalla Chelsea pääsi hiljalleen paremmille maalipaikoille, kun Nuno Espirito Santo kannusti oranssipaitoja hyökkäämään rohkeammin. Viimeistely oli kuitenkin jälleen heikkoa.

Wolvesin Pedro Neto oli lähellä ottaa hyödyn irti Jorginhon ja Hakim Ziyechin huonosta kommunikaatiosta Chelsean kenttäpuolella, mutta nosti pallon yllättävästä läpiajosta yläriman kautta yli.

Kun peliä oli takana 75 minuuttia, eikä Chelsean pallonhallinta näyttänyt vieläkään tuottavan tulosta, teki Tuchel ensimmäiset pelaajavaihtonsa. Tammy Abraham ja Christian Pulisic astelivat kehiin, kun Chilwell ja Giroud jättivät kentän.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Thomas Tuchel eläytyy kentän laidalla. Kuva: Getty Images

Ottelun 81. minuutilla Mason Mount heitettiin myös sisään, kun Ziyech otettiin pois. Vain hetkeä aiemmin Mateo Kovacic oli lähellä täräyttää komean kaukolaukauksen marokkolaistaiturin tiputuksesta yläkulmaan.

Seuraavaksi oli Hudson-Odoin vuoro yrittää onneaan rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta Patricio venyi ottelun hienoimpaan torjuntaan.

Lisäajan kulmapotkusta Kai Havertz kävi vielä lähellä maalintekoa, mutta Wolvesin hyökkääjähankinta Willian José puski pallon maalin suulta tiehensä.

Ottelu päättyi Tuchelin ja Chelsean kannalta turhauttavaan tasapeliin, sillä se jää tuloksen myötä kahdeksanneksi.

Burnley – Aston Villa

Aston Villan Ollie Watkins avasi maalihanat ohjatessaan Matt Tragettin keskityksen sisään, mutta toisella jaksolla Ben Mee puski Burnleyn tasoihin kulmapotkusta.

Ottelun 68. minuutilla Jack Grealish vei Villan takaisin johtoon, kun hän viimeisteli pallon ensimmäisellä kosketuksellaan sisään Douglas Luizin syötöstä.

OptaJoe

@OptaJoe
14 - Jack Grealish has now been directly involved 14 Premier League goals in 18 appearances this season (6 goals, 8 assists), as many as he was in 36 appearances last season (8 goals, 6 assists). Soaring. #BURAVL

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut vieläkään, ja vartti ennen päätösvihellystä Dwight McNeil teki Burnleyn toisen.

Vain minuutteja tämän jälkeen, puski Chris Wood joukkueensa ensi kertaa johtoon edellisen maalintekijän komeasta keskityksestä.

Enempää maaleja ei kamppailussa nähty, ja Burnley voitti kamppailun 3-2-lukemin. Villa jäi tuloksen myötä kymmenenneksi Burnleyn noustessa 15. sijalle.

Valioliiga keskiviikkona 27.1.

20:00 Burnley – Aston Villa 3-2
0-1 Watkins 14′
1-1 Mee 52′
1-2 Grealish 68′
2-2 McNeil 76′
3-2 Wood 79′

20:00 Chelsea – Wolverhampton 0-0

21:30 Brighton – Fulham 0-0

22:15 Everton – Leicester
22:15 Man United – Sheffield United