Chelsean tappioton putki Thomas Tuchelin alaisuudessa venyi jo 11 ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi Evertonin maanantai-illan ensimmäisessä valioliigaottelussa 2-0-lukemin Stamford Bridgellä.

Valeysin roolissa ensi kertaa tällä kaudella nähty Kai Havertz, joka siirtyi kesällä Lontooseen 80 miljoonalla eurolla Bayer Leverkusenista, pelasi erinomaisen ottelun, jota esimerkiksi Gary Lineker piti hänen ”parhaana Chelsean paidassa”.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Two goals. Three points! 👌

UP THE CHELS! #CHEEVE

Ensimmäinen puoliaika eteni lähes täysin lontoolaisten hallinnassa. Hyville maalintekopaikoille pääseminen vei kuitenkin aikaa, sillä Chelsean viimeiset ratkaisut Evertonin rangaistusalueen edessä jäivät kerta toisensa jälkeen heikoiksi.

Tuchel vaikutti turhautuneelta tilanteeseen, ja 25 minuutin pelin kohdalla valmentajan kuultiin jopa huutaneen Timo Wernerille saksaksi: ”Timo, miksi pelaat vasemmalla? Sinun pelipaikkasi on oikealla. Olet nyt vartin ajan pelannut vasemmalla. En ymmärrä!”

Tämän jälkeen Werneriä ei enää nähty vasemmalla, jossa Callum Hudson-Odoin oli määrä pelata. Tämä paikkojen vaihto kantoi myös hedelmää, sillä englantilaislaituri oli pian vahvasti mukana Chelsean avausosumassa.

Kun ottelua oli takana 33 minuuttia, Hudson-Odoi pelasi hyvän pystysyötön Marcos Alonsolle. Espanjalaispuolustaja eteni rangaistusalueen sisälle boksin vasenta kaistaa pitkin ja keskitti pallon kohti Havertzia. Saksalainen ampui sen Ben Godfreyn kautta sisään ja Chelsea siirtyi 1-0-johtoon.

GOAL

@goal
Kai Havertz will claim the opener, but it's been given as a Ben Godfrey own goal.

#CHEEVE

Everton pakotti Edouard Mendyn tositoimiin vasta avausjakson lopulla, kun André Gomes laukoi pallon matalana kohti maalia rangaistusalueen ulkopuolelta. Senegalilaisvahti liimasi pelivälineen kuitenkin varmasti näppeihinsä ja Chelsea eteni tauolle johtoasemassa.

Toisella puoliajalla Chelsea otti pelin taas paremmin haltuunsa ja jatkoi rummutusta. Kun peliä oli takana 55 minuuttia, Havertz latasi pallon uudemman kerran sisään Hudson-Odoin keskityksestä.

Tällä kertaa osumaa ei kuitenkaan voitu laittaa hänen nimiinsä, sillä pallo oli osunut haltuunoton yhteydessä saksalaisen käteen. Maali hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen ja peli jatkui Chelsean 1-0-johdossa.

Reilun tunnin pelin jälkeen Havertz astui kuitenkin taas parrasvaloihin, kun hän hankki Chelsealle rangaistuspotkun terävän juoksun päätteeksi.

Mateo Kovacic pelasi saksalaisen pystyyn ja Jordan Pickford ryntäsi maaliltaan vastaan. Englantilaisvahti ei ehtinyt palloon ennen nopeajalkaista saksalaista ja kaatoi Havertzin sääntöjen vastaisesti. Rangaistuspotkun sisään ampui Jorginho. 2-0.

Gary Lineker

@GaryLineker
This is comfortably @kaihavertz29’s best game in a @ChelseaFC shirt. A glimpse of the obvious abundance of talent he possesses.

Chelsealle avautui saumoja myös lisäosumiin. Werner vapautettiin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä läpiajoon, mutta hänen vasemman jalan laukauksensa suuntautui liian lähelle Pickfordia. Saksalaishyökkääjä käytti kroppaansa erinomaisesti päästäkseen tilanteessa Godfreyn edelle, mutta viimeistely-yritys oli jälleen kerran heikko.

[readmore from=Chelsea]

Hetkeä myöhemmin Werner sai toisen hyvän maalipaikan, mutta hänen laukauksensa jäi taas Pickfordin jalkoihin. Reboundista epäonnistunut N’Golo Kante hukkasi toisen maalipaikan myös lisäajalla puskiessaan pallon yli Everton-maalin. Mason Mount pakotti Pickfordin jo toisen jakson neljänteen torjuntaan lisäajan viime hetkillä, jonka jälkeen erotuomari toi Evertonin ahdingon päätökseen.

Chelsea piti Evertonin loppuun saakka aisoissa ja otti kamppailusta ansaitun 2-0-voiton. Tulos nostaa lontoolaiset neljänneksi sarjataulukossa. Everton jatkaa viidentenä. Nollapeli oli jo Chelsean yhdeksäs Tuchelin alaisuudessa.