Kerroimme lauantaina, että Chelsealla on tällä hetkellä neljä mahdollista ostajaehdokasta. Nuo ovat MLB-seura Chicago Cubsin omistava Rickettsien perhe, LA Dodgersin osaomistaja Todd Boehnly, Liverpoolin entinen puheenjohtaja Sir Martin Broughton sekä Atalantan ja Boston Celticsin osaomistaja Stephen Pagliuca.

Kaikkien neljän ostajaehdokkaan odotetaan jättävän lopulliset, sitovat tarjouksensa 11. huhtikuuta. Sen jälkeen Ison-Britannian hallitus käsittelee asiaa ja pohtii, antaako se jollekin näistä luvan ostaa seuran talouspakotteiden kohteeksi joutuneelta venäläisoligarkki Roman Abramovitsilta.

Kiinnostuneilla ostajilla on näin mahdollisuus parantaa tarjouksiaan alkuperäisistä ehdotuksistaan. Tarjousten jättämisen takaraja on vain päivää ennen Chelsean ja Real Madridin välisen Mestarien liigan otteluparin toista osaottelua.

Kaikkien ostajehdokkaiden on sitouduttava takaamaan ainakin miljardin punnan sijoitukset Chelsean tulevaisuuteen saadakseen lunastettua seuran Abramovitsin kaksi vuosikymmentä jatkuneen valtakauden jälkeen. Chelsean tulevaisuuden investoihin kuulunee muun muassa uusi stadionhanke.

Viime viikon aikana kisasta putosi useita ostajaehdokkaita, joista merkittävin oli Chelsean pitkäaikaisen fanin ja lontoolaisen kiinteistömiljonäärin Nick Candyn vetämän ryhmittymän tarjous. Lisäksi pois karsittiin Ison-Britannian entisen USA:n suurlähettilään Woody Johnsonin tarjous, varallisuudenhallintayhtiö Centricusin tarjous sekä pitkälti velkarahoitteinen Saudi Media Groupin tarjous.

[readmore from=Chelsea]

Sky Sportsin mukaan Chelsean myynnistä on tulossa kenties kaikkien aikojen kilpailluin ja mahdollisesti myös rahakkain seuramyynti urheilun historiassa.

Chelsealle annettiin viikonloppuna lupa myydä pääsylippuja naisjoukkueen kotiotteluihin ja miesjoukkueen vieraspeleihin Valioliigassa ja FA Cupissa. Lipunmyynnin tuotot ohjataan Ukrainan sodan uhreille.