FA Cupin hallitseva mestari Leicester ja Valioliigan hallitseva mestari Manchester City kohtasivat lauantaina Wembley Stadiumilla perinteikkään Community Shield -hyväntekeväisyysottelun merkeissä.

Leicester vei kamppailun nimiinsä 1–0-lukemin, kun Manchester Cityn entinen hyökkääjä Kelechi Iheanacho ratkaisi Kettujen voiton vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa. Community Shieldin voitto oli Leicesterin seurahistorian toinen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Leicester City

@LCFC
COMMUNITY SHIELD WINNERS! 🏆

Manchester City aloitti kamppailun pirteästi. Ilkay Gündogan kävi heti lähellä maalia vapaapotkusta, mutta Kasper Schmeichel venyi upeaan torjuntaan.

Manchester City hallitsi avausjakson tapahtumia, mutta sen hyökkäyspelaaminen ei aivan klikannut toivotulla tavalla. Tämä johtui todennäköisesti siitä, että hyökkäysnelikko koostui akatemiakasvatti Samuel Edoziesta, Ferran Torresista, Riyad Mahrezista ja Cole Palmerista.

Leicesterillä oli lopulta jopa paremmat maalintekopaikat avausjaksolla. Ayoze Pérezille avautui ensin huippusauma matalasta keskityksestä, mutta hänen laukauksensa epäonnistui. Aivan avausjakson lopulla Jamie Vardyn laukaus kimposi puolestaan tolppaan.

Ottelun – ja samalla koko pääsarjakauden 2021-22 – ensimmäistä keltaista korttia katseli Cityn manageri Pep Guardiola, jonka tunteet kuumenivat kentän laidalla. Brendan Rodgers potkaisi myös turhautuneena vesipulloa, mutta selvisi varoituksetta.

Richard Jolly 🇺🇦

@RichJolly
In 2019 and 2021, Pep Guardiola has done the treble of winning the Carabao Cup, winning the Premier League and getting booked in the Community Shield.

Toinen puoliaika oli jälleen Manchester Cityn hallintaa, kun Leicester tavoitteli nopeita vastaiskuja. James Maddison vapautti Vardyn kertaalleen puolittaiseen läpiajoon, mutta englantilaishyökkääjän laukaus jäi Rúben Diasin jalkoihin. Gündogan täräytti irtopallon hyvältä etäisyydeltä taivaan tuuliin ja Mahrezin viimeistely läpiajosta meni reilusti yli.

Kun ottelua oli takana 65 minuuttia, käytti Guardiola yhden kuudesta pelaajavaihdostaan Jack Grealishiin. Manchester Cityn ennätyshankinta sai raikuvat aplodit seuran kannattajilta, kun hänet heitettiin kehiin vasemmalle laidalle. Aika näyttää, pelaako hän jatkossakin kyseisellä tontilla.

Myös Rodgers kierrätti miehistöään täyden kuuden vaihdon edestä. Nopeajalkainen hyökkääjähankinta Patson Daka ja entinen Manchester City -hyökkääjä Kelechi Iheanacho pelasivat yhdessä kärjessä ja aiheuttivat heti tuhoa.

Kun peliä oli takana 87 minuuttia, Iheanacho ryöväsi pallon Nathan Akélta, pakottaen hollantilaispuolustajan rikkomaan. Aké veti nigerialaiskärjeltä jalat alta rangaistusalueen sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Iheanacho asteli itse pelivälineen taakse ja upotti sen voimalla Zack Steffenin selän taakse. 1–0.

@LCFC
IHEANACHOOOOOOOO! ⚽️

Kelechi makes no mistake from the spot! 1️⃣-0️⃣ to Leicester late on in the #CommunityShield! 😃

Enempää maaleja ei Wembley Stadiumilla nähty. Manchester City kaatui Leicesterille 0–1-lukemin entisen hyökkääjänsä hankkiman ja hyödyntämän rangaistuspotkun myötä. Pääsarjakausi 2021-22 on saatu käyntiin komealla tavalla.