Keith Armstrongin mielestä Crystal Palacen maalinteko on liikaa yhden miehen harteilla: ”Tuolla ei pitkälle pötkitä”

© Kuva: Getty Images

Pienten alkuvaikeuksien jälkeen Chelsea on löytänyt jyvän valioliigassa. Se on hävinnyt vain kerran viimeiseen kymmeneen peliin ja noussut vahvasti TOP4-joukkueiden joukkoon.

Viasatin jalkapalloasiantuntijan Keith Armstrongin mukaan viimeistään nyt on selvää, että seura on selvinnyt erinomaisesti FIFA:n asettamasta siirtokiellosta.

– Laatua on tarpeeksi omastakin takaa. Tammy Abraham, Mason Mount ja Christian Pulisic ovat vastanneet erinomaisesti haasteeseen ja kolmikon tekemät 17 osumaa kertovat siitä, että valioliiganstandardit ovat todellakin täyttyneet, Armstrong arvioi Valioliiga.comille.

Täysin tyytyväinen ei manageri Frank Lampard voi kuitenkaan Chelsean peliin olla, sillä vastaavasti myös omissa on soinut liian usein.

– Tehtävää on vielä paljon puolustuspelaamisessa, sillä 17 maalia omiin 11 ottelussa on liikaa.

Armstrongin mukaan lauantain iltapäivän ottelussa Stamford Bridgellä vastaan tuleva Crystal Palace kärsii ailahtelevaisuudesta.

– Vuoristorataahan Palacen kausi on ollut, nyt alla on kolme ottelua ilman voittoa, tosin vastuskin on ollut liigan kärkipäätä.

Asiantuntija löytää suurimmat ongelmat Crystal Palacen pelistä maalinteosta.

– Alle maali per peli -keskiarvolla mennään, joten on selvää, että tuolla ei pitkälle pötkitä. Homma on ollut liikaa Jordan Ayewin harteilla. Nyt joukkue kaipaisi ehdottomasti lisävastuuta maalintekoon Wilfried Zahalta, Christian Bentekeltä ja Andros Townsendiltä, Armstrong toteaa.

Armstrong uskoo, että Palace lähtee lauantain otteluun erittäin puolustusvoittoisella pelisuunnitelmalla, mutta se, riittääkö se nuorta Chelsea-hyökkäystä vastaan, on kyseenalaista.

– Asetun arviossani enemmistön kelkkaan voittajasuosikin suhteen, sillä olisi todellinen yllätys, mikäli Palace tästä kolme pinnaa ottaisi lyhyelle kotimatkalle Selhurst Parkille.

Valioliigan ottelu Chelsea-Crystal Palace näkyy lauantaina 9.11. Viasat Jalkapallo -kanavalla sekä suoratoistopalvelu Viaplayssa klo 14.30 alkaen.

Kimmo Mäkinen