Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Crystal Palace FC
  • siirtohuhut-palacePerustettu: 1905
  • Stadion: Selhurst Park (25 486)
  • Kotikaupunki: Lontoo
  • Kotiasu: Sinipunaraitainen
  • Vierasasu: Valkopunasiniraitainen
  • Manageri: Patrick Vieira
  • Saavutukset: Englannin pääsarjassa kolmas kaudella 1990-91, toisen sarjatason voitto kausina 1978-79 ja 1993-93, FA Cupin finaalissa kausina 1989-90 ja 2015-16.

Hodgsonin jäähyväiset

Roy Hodgson jäi ansaitulle eläkkeelle. Kuva: Getty Images
  • Valioliiga: 14.
  • Pisteet: 44
  • 12 voittoa, 8 tasapeliä, 18 tappiota
  • Maaliero: 41-66
  • Cupit:
    • FA Cup: Kolmas kierros, hävisi Wolverhamptonille
    • Liigacup: Toinen kierros, hävisi Bournemouthille

Crystal Palace pelasi kovin mielikuvituksettoman mutta huojentavan turvallisen kauden. Suurta vaaraa putoamisesta ei ollut, mutta joukkue ei myöskään kurottanut kohti taivasta oikein missään vaiheessa.

Palacen pisin tappioton putki kesti kolme ottelua, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Kummastakin cupista se putosi heti ensimmäisellä kierroksella, johon se otti osaa.

Valioliigassa Kotkat tuli lopulta 14:ksi. Palace vietti 27 kierrosta, eli noin 71 prosenttia kaudesta, sijoilla 13-15. Kärkikymmenikössä se käväisi viimeksi kahdeksannen kierroksen jälkeen. Vuoristoratatermistöä on siis turha ottaa esiin.

Kauden kynnyksellä Crystal Palace uiskenteli siirtomarkkinoilla omaan rauhalliseen tahtiinsa. Lähtijöiden listalla ei ollut merkittäviä nimiä, joten tarvetta isohintaisille korvaajille ei ollut.

Isoimman hankintansa Palace teki toisesta lontoolaisseurasta, kun se hankki Queens Park Rangersin hyökkäyspään monitaiturin Eberezhi Ezen 18 miljoonalla eurolla. Jälkiviisaana voi vain ihmetellä, miten Ezestä ei käyty enemmän kilpailua. Palace hankki myös puolustajalupaus Nathan Fergusonin, joka oli jättänyt samana kesänä West Bromwichin. Loukkaantumisten takia hän ei ole vieläkään debytoinut uudessa seurassaan.

Eze oli yksi kauden läpimurtopelaajista. Kuva: Getty Images

Rivejä vahvistettiin myös parilla kokeneemmalla pelaajalla. Chelsean hyökkääjä Michy Batshuayi saapui toista kertaa lainalle Selhurst Parkille, ja Palacen oma kasvatti, laitapuolustaja Nathaniel Clyne sai testijakson jälkeen pysyvän sopimuksen.

Palacen kausi noudatti pitkälti samaa kaavaa koko ajan; aina kun kannattajat ehtivät innostua hetkeksi, tuli kylmää vettä niskaan viimeistään parin ottelun päästä. Valioliigassa Palace aloitti kautensa voitoilla Southamptonia ja vieraissa Manchester Unitedia vastaan. Varsinkin jälkimmäinen peli kuului viime kauden kohokohtiin. Noiden otteluiden välissä Palace kuitenkin putosi liigacupista Mestaruussarjan Bournemouthille, joka oli sensaatiomaisessa rangaistuspotkukipailussa vahvempi maalein 11-10.

Lokakuun puolivälissä oli kauden ensimmäisen M23-derbyn vuoro. Wilfried Zaha vei palacen avausjaksolla pilkusta johtoon, mutta Brightonin Alexis Mac Allister tasoitti 90. minuutilla loppulukemiksi 1-1.

Myöhään syksyllä Palace voitti parikin peliä isonumeroisesti, ensin Leedsin 4-1 ja sitten West Bromwichin 5-1. Joulun alla Kotkat kärsi kuitenkin yhden historiansa rumimmista tappioista, kun Liverpool voitti sen Selhurst Parkilla 7-0. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Palace on päästänyt seitsemän maalia kotikentällään.

Tammikuu alkoi mieluisasti, kun Eze teki yhden kauden hienoimmista maaleista 2-0-voitossa Sheffield Unitedia vastaan. Mutta kuten odotettavissa oli, viikkoa myöhemmin tuli jälleen lunta tupaan, kun Palace tippui FA Cupista Wolverhamptonin käsittelyssä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
EZE25 magic. On repeat 👌

#CPFC | #CRYSHU

Talven siirtoikkunan isoin toimenpide oli hyökkääjä Jean-Philippe Matetan lainasiirto saksalaisesta Mainzista. Matetan onneksi lainadiili kattaa vielä ensi kauden, sillä viime sesongilla hän onnistui Palacen paidassa maalinteossa vain kerran.

Tuo maali ei olisi kuitenkaan voinut sattua parempaan paikkaan. Mateta teki helmikuussa Kotkien avausmaalin kauden toisessa M23-derbyssä Brightonia vastaan. Brighton tuli vajaan tunnin kohdalla tasoihin, mutta Christian Benteke ratkaisi voiton Palacelle 95. minuutin osumallaan.

Derbyvoitto kuului kauden jälkimmäisen puoliskon harvoihin kohokohtiin. Kausi päättyi haikeissa tunnelmissa, kun seura tiedotti, että vuodesta 2017 lähtien joukkuetta luotsannut manageri Roy Hodgson jättää tehtävänsä tänä kesänä sopimuksensa päättyessä.

Ikinuori Hodgson, 73, sai hienot jäähyväiset kauden viimeistä edellisessä ottelussa, vaikka Palace hävisikin kotonaan Arsenalille rajatun yleisömäärän edessä.

Palacen pelaamisessa oli Hodgsonin aikakaudella ajoittain selkeitä ongelmia. Päättyneellä kaudella Kotkilla oli sarjan toiseksi huonoin maaliodottama (xG) heti umpisurkean Sheffield Unitedin jälkeen, mutta Palace ylitti xG:nsä melkein kymmenellä osumalla.

Palace myös päästi enemmän maaleja (66) kuin kertaakaan aiemmin noustuaan Valioliigaan kaudeksi 2013-14. Mutta Hodgson ei ikinä epäonnistunut tärkeimmässä tavoitteessaan, eli joukkueensa sarjapaikan säilyttämisessä, ja siitä hänelle ollaan aidosti kiitollisia.

Mitä siirtoja Crystal Palace on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Uusi kausi, uusi manageri, uudet pelaajat

Mamadou Sakho jätti Palacen neljän kauden palveluksen jälkeen. Kuva: Getty Images

Crystal Palacen sukupolvenvaihdos ei ole ainoastaan Hodgsonin eläköitymisestä sikiävää symbolista sananhelinää. Kotkilla on iso rakennusprojekti edessään.

Palacen viime kauden joukkueesta 12 pelaajalla päättyi sopimus tänä kesänä. Joidenkin kanssa neuvotellaan tiettävästi vielä jatkosta, mutta suurin osa vaihtanee maisemaa.

Sopimuksensa loppuun pelanneiden joukossa ovat esimerkiksi Mamadou Sakho, Gary Cahill, Andros Townsend ja Patrick van Aanholt, joten lähtijöiden lista ei koostu ainoastaan ylijäämänimistä, vaan myös viime vuosien runkopelaajista. Townsend siirtyi ilmaiseksi Evertoniin, van Aanholt lähti Galatasarayhin, Turkkiin ja Sakho siirtyi Montpellieriin, Ranskan liigaan. Cahillin kohdalla jatkosopimusneuvottelut eivät tuottaneet tulosta.

Palacen projektin aloittamista ei ainakaan helpottanut se, että se sai nimitettyä uuden managerin vasta heinäkuun alussa. Lontoolaisten uusitulla kykyjenetsijätiimillä ei ole ollut helppo työ kasata listaa mahdollisista hankinnoista, kun managerihuhuissa pyöri täysin erilaisten tyylisuuntausten valmentajia.

Lopulta manageriksi valikoitui ranskalainen Patrick Vieira, jonka status lajilegendana helpottanee jossain määrin pelaajien houkuttelemista Selhurst Parkille.

Tähän mennessä Palace on hankkinut hyökkäävän keskikenttäpelaajan Michael Olisen Readingistä 9,3 miljoonalla eurolla. Toopariosastolle hankittiin kaksi mielenkiintoista nimeä, kun tanskalainen Joachim Andersen, 25, saapui noin 17,5 miljoonalla eurolla Lyonista ja Marc Guehi, 21, lähes 24 miljoonalla eurolla Chelseasta.

Olise pelasi viime kaudella Mestaruussarjassa 44 ottelua tehden niissä yhteensä seitsemän maalia ja syöttäen 12. Kuva: Getty Images

19-vuotias Olise sekä 21-vuotias Guehi edustavat hankintoina sitä profiilia, jota Palace hakee tänä kesänä vielä useaan otteeseen: nuori pelaaja hyvällä potentiaalilla ja siedettävällä hintalapulla. Tosin Guehista maksettiin melko korkea siirtosumma siihen nähden, ettei tilillä ole vielä ainuttakaan valioliigapeliä.

Huhuissa Palace on yhdistetty muun muassa RB Leipzigin Ademola Lookmaniin, 23, ja Chelsean Conor Callagheriin, 21, joilla on jo jonkin verran kokemusta Valioliigasta mutta yhä paljon näytettävää. Myös Liverpoolissa lainalla viime kaudella piipahtanut Ozan Kabak, 21, on pyörinyt huhuissa. Schalken superlupaus tuskin haluaa jatkaa pelejään 2. Bundesliigassa.

Vieiran valmennustausta City Football Groupin organisaatiossa saattaa myös avata neuvotteluyhteyden Manchester Cityn akatemiaan. Manchesteriläisillä on nuoriso-osastollaan mieletön määrä lupaavia pelaajia, jotka ovat kuitenkin kaukana avauspaikasta tai edes minuuteista hallitsevan Valioliiga-mestarin riveissä.

Palacen omassakaan pelaajatuotannossa ei ole moittimista. Aaron Wan-Bissaka myytiin pari vuotta sitten Manchester Unitediin 55 miljoonalla eurolla, ja Brentfordista teini-ikäisenä saapunut Tyrick Mitchell voi olla seuraava pelaaja suurseurojen kiikarissa.

Isoin osoitus Palacen mainiosta juniorityöstä on joukkueen tämän hetken isoin tähti Wilfried Zaha. Norsunluurannikon maajoukkuelaiturilla on yhä pitkä sopimus Palacen kanssa, joten seuran ei ole pakko myydä häntä, mutta Zaha on tehnyt useana vuonna selväksi, että hän haluaisi siirtyä isompiin ympyröihin päästäkseen europeleihin.

Palace ei ole toistaiseksi päässyt sopuun minkään seuran kanssa sopivasta siirtokorvauksesta, eikä sillä ole suurta halua tulla asiassa vastaankaan. Zahan pitäminen seurassa on ollut monena kesänä Palacen tärkein tehtävä, ja niin se on myös tällä kertaa. Toistaiseksi konkreettinen kiinnostus Zahaa kohtaan on kuitenkin ollut vähäistä. Muut seurat tietävät, että Palace ei luovu kultakimpaleestaan ilman ennätyssummaa.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”Crystal Palace”]

Ketkä ovat Crystal Palacen suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Wilfried Zaha
28 vuotta
Laitahyökkääjä

Wilfried Zaha on oma poika ja suurin tähti. Kuva: Getty Images

Zaha, 28, on heittämällä Crystal Palacen isoin tähti.

Norsunluurannikon maajoukkuelaituri on kinunut useana vuonna siirtoa muualle, mutta oma kasvatti on silti ymmärrettävästi kannattajien suuressa suosiossa.

Ajoittain Zaha on kantanut Palacea reppuselässä ylämäkeen, eikä hän ole tehnyt siirtohaluistaan häiritsevän isoa numeroa. Kannattajat antavat anteeksi hänen haaveensa, koska he tietävät, että Zahan taso riittäisi Mestarien liigassa pelaamiseen.

Kaikkiaan Zaha on pelannut Palacessa 393 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 68 maalia ja syöttänyt 72.

Eberechi Eze
23 vuotta
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja

Eberechi Eze oli palacelta loistava hankinta. Kuva: Getty Images

Ezen, 23, debyyttikausi Valioliigassa ei jättänyt ketään kylmäksi. Hänet pyrittiin hivuttamaan hiljalleen joukkueeseen, mutta Eze osoitti jo ensimmäisissä peleissään, että hän kuuluu Palacen avaukseen.

Ensimmäinen kausi Crystal Palacessa sujui tilastojen valossa seuraavasti: 36 ottelua, neljä maalia ja kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Jatkossa häneltä odotetaan vielä enemmän.

Eze tunnetaan etenkin silkkisestä pallokosketuksestaan. Vauhtiin päästessään hän näyttää siltä kuin liukuisi pelivälineen kanssa pitkin nurmea.

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate kutsui Ezen alustavaan EM-kisaryhmäänsä, mutta juuri tuona samana päivänä, vain hetki ennen kutsun saamista, Eze reväytti akillesjänteensä Palacen harjoituksissa.

Läpimurtopelaaja – Nathan Ferguson

Pysyykö paikat ehjänä? Kuva: Getty Images

Fergusonin, 20, piti tehdä läpimurtonsa jo viime kaudella, mutta loukkaantumiset pilasivat hänen debyyttikautensa Selhurst Parkilla, eikä hän ole vieläkään palannut täyteen kuntoon.

Englantia nuorten maajoukkueissa edustanut Ferguson vaikuttaa kentällä ikäistään vanhemmalta pelaajalta.

Jos Ferguson vain selättää sitkeät vaivansa, Crystal Palace saa hänestä puolustuksen oikealle laidalle nousevan pakin, jollainen siltä on puuttunut. Urallaan Ferguson on nähty myös topparina ja vasempana laitapakkina.

Palacen nuorista pelaajista kannattaa pitää silmällä myös uutta hankintaa Olisea sekä alle 18-vuotiaiden joukkueessa säväyttänyttä Jesurun Rak-Sakyita, joka teki keväällä ammattilaissopimuksen ja pääsi muutaman kerran vaihtopenkille Valioliigassa.

Miten Crystal Palace pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Crystal Palacen ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Legenda palaa Valioliigaan villikorttina

Valmennusryhmä

  • Manageri: Patrick Vieira
  • Apuvalmentaja: Kristian Wilson
  • Maalivahtivalmentaja: Dean Kiely
  • Urheilutieteen johtaja: Scott Guyett
Patrick Vieira palaa Valioliigaan. Kuva: Getty Images

Crystal Palace löysi viimein uuden managerinsa, kun se palkkasi Patrick Vieiran heinäkuun alussa käskyttäjäkseen kolmevuotisella sopimuksella.

Tehtävä kesti toivottua pidempään, mutta suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Vieiran nimityshetkellä Hodgsonin viimeisestä pelistä oli ehtinyt kulua noin kuukausi, mutta ranskalaisvalmentaja saapui Palaceen juuri ennen kuin joukkue aloitti treenikentällä valmistautumisen tulevaan kauteen. Tähän mennessä Vieira on tuonut mukanaan vasta apuvalmentaja Kristian Wilsonin, mutta hänen taustajoukkojensa odotetaan täydentyvän vielä.

Vieira ei ollut Palacen ensimmäinen vaihtoehto, ja hän tietää sen itsekin. Hän teki lehtitietojen mukaan hyvän vaikutuksen viime huhtikuussa ensimmäisessä haastattelussaan, mutta Palace tarjosi pestiä ensin kahdelle muulle valmentajalle, Tottenhamiin siirtyneelle Nuno Espírito Santolle ja Lucien Favrelle, joka valmensi viimeksi Borussia Dortmundia.

Palacen ja Vieiran neuvottelut jatkuivat sopuisissa merkeissä Favren kieltäydyttyä viime hetkellä pestistä. Vieira ymmärsi, että putoamista vastaan taisteleva Palace halusi ensin katsoa kokeneempien vaihtoehtojen perään.

Vieiran kokemus nuorten pelaajien valmentamisesta auttoi yhteisen sävelen löytämisessä Palacen kanssa. Upean pelaajauransa jälkeen Vieira jäi valmentamaan Manchester Cityyn, jossa hän työskenteli lähes viiden vuoden ajan akatemiapelaajien kanssa.

Vieira Manchester Cityn ja Porton välisessä nuorten ottelussa. Kuva: Getty Images

Talvella 2016 hän sai ensimmäisen päävalmentajan pestinsä miesten joukkueesta, kun toinen City Football Groupin alla pelaava seura, New York City FC värväsi hänet. Vieiran aika New Yorkissa oli pääosin nousujohteista, minkä takia City Football Group oli hieman pettynyt, kun hän siirtyi kesällä 2018 kotimaahansa Ranskaan OGC Nicen päävalmentajaksi.

Vieiran aika Ranskan liigassa oli yhtä turbulenssia, eikä pelkästään hänestä johtuen. Nicen johtoportaassa ja pelaajistossa tapahtui isoja muutoksia hänen pestinsä aikana, mutta Vieira sai ainakin kahdella ensimmäisellä kaudellaan vietyä joukkueen kunnioitettaville sijoille Ligue 1:ssä, ensin seitsemänneksi ja toisella yrittämällä viidenneksi, mikä poiki myös paikan Eurooppa-liigaan.

Kolmatta kauttaan Vieira ei saanut valmentaa loppuun asti, sillä hän sai potkut joulukuussa 2020 viiden pelin tappioputken jälkeen.

Vieira on tietyin tavoin Palacen uudelleenrakennuksen näköinen manageri, mutta hän on myös tietoinen riski. Manchester Cityn entiset akatemiapelaajat ovat luonnehtineet Vieiraa korkean vaatimustason valmentajaksi, joka ottaa jokaisen pelaajan huomioon, mutta antaa myös suoraa palautetta sättimättä. Nizzassa aikuispelaajien kanssa hän korotti kuitenkin ääntään enemmän ja useammin kuin aiemmin urallaan.

Tähän mennessä Vieirasta on jäänyt ristiriitainen kuva valmentajana. Vieira ja hänen entiset suojattinsa ovat kuvailleet hänen pelityyliään pallonhallintaan nojaavaksi, hyökkäysvoittoiseksi ja strukturoiduksi jalkapalloksi, jossa pelaajat saavat kuitenkin myös vapauksia. Moni Cityn entisistä akatemiapelaajista kertoi The Athleticin haastattelussa, että Vieira oli harjoituksissa hyvin tarkka siitä, mitä hän halusi.

Silti Ranskassa hän sai kritiikkiä juuri siitä, että hänen joukkueellaan ei tuntunut olevan minkäänlaista pelifilosofiaa. Vieira vaihtoi jatkuvasti avauskokoonpanoaan ja formaatiotaan ja teki taktisia muutoksia, joille oli vaikea löytää perusteita. Haastatteluissa Vieira on kyllä osannut kertoa jalkapalloihanteistaan, mutta kentällä nähdyn perusteella hän ei aina itsekään tiedä, miten saisi joukkueensa pelaamaan niiden mukaisesti.

Peliryhmitys – muoto

Hodgsonin alaisuudessa Palace pelasi poikkeuksetta neljän alakerralla, mutta ryhmityksen ylemmät oksat vaihtoivat muotoaan vastustajasta ja käytettävistä pelaajista riippuen.

Vieira kokeili edellisessä pestissään erilaisia formaatioita tiuhaan tahtiin, mutta hänen joukkueidensa yleisin muoto on ollut 4-3-3, mikä juontunee osittain hänen taustastaan Manchester Cityssä.

Palacen tämänhetkisen pelaajavalikoiman perusteella neljän alakerta on myös Vieiralle looginen valinta siitä syystä, että toppareita joukkueessa ei liikaa ole. Cheikhou Kouyaté säilyttää paikkansa toisena keskuspuolustajana ja saa vierelleen James Tomkinsin, ellei esimerkiksi Gary Cahill päädy tekemään jatkosopimusta. Jos Palace saa täydennettyä topparitarjontaansa, Kouyaté voidaan siirtää keskikentälle, jossa hän on pelannut aiemmin urallaan.

Vasempana laitapuolustajana pelaa Tyrick Mitchell, jota kirittää monikäyttöinen Jeffrey Schlupp. Ihanneavauksessa Ferguson on oikea laitapuolustaja, mutta Joel Ward ottanee tuon roolin kauden alussa, jos nuorukainen on yhä sivussa. Ward ja Martin Kelly eivät välttämättä ole ykkösvaihtoehtoja puolustuspään tonteille, mutta he voivat pelata alakerran jokaisella paikalla.

Vieira tykkää peluuttaa keskikentän kolmikossa yhtä pohjapelaajaa, jonka tueksi toinen toppari nousee tekemään peliä. Palacessa keskikentän kolmikko saattaa kuitenkin kääntyä toisinpäin, ellei seura naaraa siirtomarkkinoilta enemmän pallovarmuutta keskikaistalleen.

James McArhtur on yhä luottomies Palacessa. Kuva: Getty Images.

Esimerkiksi New Yorkissa Vieiralla oli Andrea Pirlo keskikentän pohjapelaajana. Vieira saattaa ratkaista tämän ongelman myös tuomalla laitapuolustajat lähemmäksi yksinäistä pohjapelaajaa. Lähtökohtaisesti Vieiran joukkueet lähtevät pelaamaan alhaalta maata pitkin.

Luka Milivojević on selkeä avauksen nimi keskikentälle, ja täysikuntoisena 33-vuotias James McArthur on erittäin varteenotettava vaihtoehto hänen rinnalleen. Viime kaudella Jaïro Riedewald sai runsaasti vastuuta McArthurin ollessa sivussa.

Hyökkäyspään tonteille Palacella on eniten kilpailua. Zaha pelaa joko piikissä tai vasemmalla laidalla. Keskushyökkääjäksi ovat tarjolla myös Benteke, Mateta ja Jordan Ayew, joka pystyy pelaamaan myös laidoilla. Eze ja Olise ovat vaihtoehtoja laidoille, keskikentän kolmikon ylemmälle oksalle tai kymppipaikalle. Eze on satavarma nimi avauskokoonpanossa aina kunnossa ollessaan.

Ihanneavaus (4-1-4-1)

Pelaajalista

[table id=48 /]

Mistä sijoista Crystal Palace pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Kauan kaivattu uudelleenrakennus ottaa aikaa

Sijat: 15-17

Crystal Palace lähtee Vieiran johdolla säilymään sarjassa ja rakentamaan uutta. Roy Hdgsonin aikakausi päättyi ja samalla päättyi myös usean kokeneen pelaajan jakso joukkueessa. Nyt joukkuetta uudistetaan ja nuoria pelaajia ajetaan sisään.

Vieira tuotiin nimenomaan nuoria pelaajia silmällä pitäen. Palacen on turha silti vielä haihatella mistään muusta kuin siitä, että joukkue säilyy sarjassa ja 2-3 nuorta pelaajaa nousevat avauksen pelaajiksi.

Sekään ei ole mikään kirkossa kuulutettu asia, että Palace säilyy, vaikka todennäköistä se on. Hodgson oli mestari repimään Palacesta tarvittavan irti, että sarjapaikka säilyi. Vieira on vielä kokematon valmentaja, joka saattaa törmätä uudelleenrakennuksen keskellä Valioliigan raadolliseen putoamistaisteluun.

Luka Milivojevicin kaltaiset kokeneet pelaajat ovat tärkeitä Palacelle yhä. Kuva: Getty Images.

Silloin seurajohto joutuu punnitsemaan tarkkaan, onko Vieira oikea mies siihen tehtävään vai meneekö paniikkinappula pohjaan ja tilalle haetaan kokenutta kehäraakkia. Mestaruussarjaan se ei missään nimessä halua pudota.

Mahdollisuudet

Palacella on parhaimmillaan erittäin iskukykyinen joukkue ja Vicente Guaitassa loistava maalivahti.

Puolustuspelaaminen on aiempina vuosina ollut yksi Palacen vahvuuksista, vaikka viime kausi ei ollutkaan paras osoitus siitä.

Nuorten pelaajien on myös vastattava huutoon, jos näyttöpaikkoja aukeaa. Potentiaalisia pelimiehiä Palacella kyllä riittää. Kokemusta joukkueessa on yhä runsaasti, joten nuorten poikien ei tarvitse hypätä tyhjän päälle.

Haasteet

Palacessa on tapahtunut ja tapahtuu yhä paljon muutoksia. Vieira on todella ison haasteen edessä sukupolvenvaihdoksen kanssa.

Lisäksi hän edustaa valmentajana eri tyyppiä kuin edeltäjänsä Hodgson. Vaikka Vieira pääsee aloittamaan jokseenkin puhtaalta pöydältä, on hänen iskostettava ideansa monille pelaajille, jotka ovat aiemmin pelanneet täysin erilaisen filosofian mukaisesti. Palace oli Hodgsonin alaisuudessa ajoittain hyvinkin inhorealistinen joukkue, jolle riitti yksi onnistunut hyökkäys peliä kohden, jos sillä sai pisteitä.

Tuleva kausi vaatii kärsivällisyyttä Palacen seurajohdolta, jos Vieira ei saakaan peliä kulkemaan heti ensimmäisillä kierroksilla.

[td_block_11 custom_title=”Crystal Palace -uutiset” tag_slug=”crystal-palace” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]