Everton kamppaili tiensä Valioliigan piikkipaikalle lauantai-iltapäivänä, kun se päihitti Brightonin 4-2-lukemin Goodison Parkin sateisissa olosuhteissa.

Carlo Ancelottin tulikuumat tähtipelaajat Dominic Calvert-Lewin ja James Rodríguez tekivät jälleen tuhoisaa jälkeä sinipaitojen hyökkäyksessä, vaikka Richarlisonin loukkaantuminen ja Jordan Pickfordin emämunaus ehtivät jo luoda uhkakuvia Evertonin kauden ensimmäisestä pistemenetyksestä avausjakson aikana.

Everton

@Everton
FT. UTFT... Up the four-goal Toffees! Again! ✊

🔵 4-2 🟡 #EVEBHA

Everton aloitti maalitehtailun tutun miehen johdolla, kun ottelua oli takana noin 15 minuuttia. Calvert-Lewin puski pallon komeasti sisään Gylfi Sigurdssonin keskityksestä Evertonin lyhyen kulmapotkun jälkeen ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Calvert-Lewin on tehnyt tällä kaudella jo yhdeksän maalia kuuteen otteluun, kun sekä Valioliiga että Englannin liigacup lasketaan mukaan. Kaikki kilpailut mukaan lukien, 23-vuotias englantilaishyökkääjä on tehnyt enemmän maaleja kuin kukaan muu pelaaja Euroopan TOP5-sarjoissa.

9 - Dominic Calvert-Lewin has scored more goals than any other player for a top five European league side in all competitions this season (9). Form. #EVEBHA

Everton koki ikävän takaiskun pelin 25. minuutilla, kun Richarlison loukkaantui Tariq Lampteyn taklauksen seurauksena ja joutui jättämään kentän. Hyökkäyspeli alkoi kärsimään luovuudenpuutteesta, mutta myös alakerrassa riitti ongelmia.

Neljä minuuttia ennen puoliajan päätöstä, Pickfordin höntyily Evertonin maalilla lahjoitti Brightonille helpon tasoitusmaalin.

Englantilaistorjuja ei saanut irtopalloa käsiinsä Leandro Trossardin pehmeäksi jääneen laukauksen jälkeen, vaan pudotti sen suoraan Neal Maupaylle rangaistusalueen sisällä.

Ranskalaiskärki käänsi pelivälineen sisään Michael Keanen jalkojen välistä ja toi Brightonin tasoihin, kun Pickford jäi murehtimaan jo vuoden neljättä maaliin johtanutta virhettään.

Squawka

@Squawka
Jordan Pickford has now made four errors leading to goals in the Premier League in 2020, more than any other goalkeeper in the competition.

And another one.

Avauspuoliajan lisäajalla Brightonin puolustus kuitenkin uinui, kun James Rodríguez lähetti vaarallisen keskityksen boksiin oikean laidan vapaapotkusta. Kolumbialaistaiturin maajoukkuetoveri Yerry Mina nousi maalin suulla korkeimmalle ja puski pelivälineen komeasti sisään.

Kyseessä oli Valioliiga-historian ensimmäinen maali, jonka on sekä syöttänyt että tehnyt kolumbialainen pelaaja.

1 - Yerry Mina’s goal for Everton (assisted by James Rodríguez) was the first goal in Premier League history to be both scored and assisted by a Colombian. Synergy. #EVEBHA

Toisella puoliajalla Everton löi päälle entistä kovemmin ja siirtyi jo 3-1-johtoon, kun peliä oli takana 52 minuuttia.

Rodríguezin katkon jälkeen Calvert-Lewin siirsi pallon hänen vasemmalta puolelta ohi kirmanneelle Alex Iwobille, jonka matala keskitys löysi entisen Real Madrid -taiturin maalin suulta. Rodríguez ei vasurillaan epäonnistunut vaan ohjasi pallon komeasti sisään.

Pelin 71. minuutilla Rodríguez pääsi tälläämään pallon maaliverkon perukoille lähes samalta tontilta kun hetkeä aiemmin. Abdoulaye Doucouré keskitti pallon Iwobin syötöstä kohti Brighton-maalin takatolppaa, mistä Ancelottin luottomies laittoi sen oikealla jalallaan sisään. 4-1.

ESPN FC

@ESPNFC
Colombian magic 🧙‍♂️

Two goals and an assist for James!

Ottelun lisäajalla Yves Bissouma pommitti pallon vielä kertaalleen Evertonin maaliin komealla kaukolaukauksella, mutta se ei lopulta tuonut kuin laihan lohdun kolmannen peräkkäisen ottelunsa hävinneelle Brightonille.

Ottelu päättyi lopulta lukemiin 4-2 ja Everton marssi jo sen seitsemänteen peräkkäiseen voittoon tällä kaudella. Valioliigan puolella voittoja on kertynyt joukkueelle täydet neljä kappaletta maalierolla 12-5.

Everton kohtaa maajoukkuetauon jälkeen Liverpoolin kotikentällä. Seuran kannattajat toivovat, että joukkueen loistava vire voi tuoda Evertonille sen ensimmäisen derbyvoiton Liverpoolista sitten lokakuun 2010.