Manchester Unitedin Edinson Cavani sanoo, että hänen ”sydämensä on paikallaan” uruguaylaishyökkääjän saatua kolmen ottelun pelikiellon.

Englannin jalkapalloliitto FA määräsi Cavanille, 33, kolmen ottelun pannan ja 100 000 punnan sakot hänen myönnettyä rikkoneensa liiton sääntöjä some-julkaisullaan.

Marraskuussa Cavani kiitti Instagramissa ystäväänsä onnitteluista tekstisaatteella: ”Gracias negrito”. Sanan ”negrito” voi kääntää suomeksi tarkoittamaan ”mustaa” tai ”n**keriä”.

Cavani hyväksyi rangaistuksen, mistä johtuen hänen pelikieltoaan ei pidennetty usemman ottelun mittaiseksi, mutta hän ei jaa FA:n käsitystä hänen Instagram-viestistään. Cavani sanoo, ettei hänen lähettämässä viestissä ollut rasistista aikomusta. Uruguaylaiskärjen mukaan kyse on kulttuurien ja kielten eroista.

– En halua viipyillä liian kauan tässä epämukavassa tilanteessa. Haluan kertoa teille, että hyväksyin kurinpidollisen rangaistuksen tietäen, että en ulkomaalaisena ymmärrä englannin kielen tapoja, mutta en jaa [FA:n] näkemystä, kommentoi Cavani Instagramissa.

– Pyydän anteeksi, jos loukkasin jotain, kun ilmaisin kiintymykseni ystävääni kohtaan. Minulla ei ollut mitään muuta aikomusta. Ne ihmiset, jotka tuntevat minut tietävät, että pyrin aina yksinkertaisesti etsimään iloa ja ystävyyttä!

– Minun sydämeni on paikallaan, koska tiedän, että ilmaisin itseäni minun kulttuurini ja elämäntapani mukaisesti.