Edouard Mendy torjui viime kaudella Chelsean Mestarien liigan voittoon, mutta monien yllätykseksi hän ei mahtunut 30 pelaajan ehdokaslistaan, jotka taistelevat Ballon d’Or -palkinnon voitosta.

Mendy, 29, myöntää olleensa hämmentynyt siitä, että hänen nimeään ei ollut ehdokaslistalla. Samalla hän kuitenkin sai entistä enemmän motivaatiota jatkaa työntekoa.

Se on jotain, joka motivoi minua ja saa minut jatkamaan työntekoa. Mutta rehellisesti sanottuna, ihmettelin sitä [ettei hän ole ehdolla], Mendy selitti Canal Plus -sivustolle.

– Jos minä pelaisin Ranskan maajoukkueessa ja olisin osallistunut EM-kisoihin, kävisimmekö me tätä keskustelua?

Pettymyksestä huolimatta Mendy kunnioittaa äänestäjien päätöstä. Jatkossa hän haluaa esiintyä entistä paremmin seura- ja maajoukkueessa.

– Onko tämä mielestäni epäoikeudenmukaista? Ei, en käyttäisi sitä sanaa.

[readmore from=Chelsea]

– Tämä motivoi minua menemään eteenpäin, työskentelemään ja esiintymään entistä paremmin seura- ja maajoukkueessa.

– Kuten sanoin jo aiemmin maajoukkuepelin jälkeen, se on toimittajien ääni- ja sananvapautta, ja he äänestävät kunniallisesti ja tunnollisesti.

Chelsean viime kauden Mestarien liigan voittajajoukkueesta Cesar Azpilicueta, Jorginho, N’Golo Kanté sekä Jorginho ovat ehdolla Ballon d’Orin voittajaksi. Myös nykyisin Chelseaa edustava Romelu Lukaku löytyy ehdokaslistalta.