Sky Sportsin tuoreiden tietojen mukaan Euroopan Superliigan perustajajäsenet ovat sitoutuneet viime yönä Suomen aikaa julkistettuihin suunnitelmiin tosissaan.

Toimittaja Kaveh Solhekol kertoi maanantai-iltapäivällä, että seurat, joihin englantilaisista siis kuuluvat Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham ja Arsenal, ovat allekirjoittaneet sopimuksen sitoutumisesta uuteen liigaan jopa 23 vuoden ajaksi.

Hankkeen kanssa ollaan siis liikenteessä hyvin vakavalla mielelle. Sohelkol lisää, että myös laki on karkulaisten puolella.

– Seurat ovat saaneet lainopillisia neuvoja, joiden mukaan niiden pyrkimyksiä ei voida estää. Euroopan Unionin ja Britannian kilpailusäädökset eivät salli uuden liigan suunnitelmien kieltämistä.

Valtaisan vastustusmyrskyn saaneet, suunnitelman puuhatahot pyrkivät nyt kaikkien taloudellisten resurssiensa voimin spinnaamaan tarinaa, jossa Superliiga näyttäytyisi positiivisemmassa valossa. Perustajatahot ovat tässä tarkoituksessa kertoneet muun muassa, että kahdeksan prosenttia sarjan tuloista tultaisiin käyttämään ”jalkapallopyramidin alempien tasojen” hyväksi. Tämä summa on kertomuksen mukaan suurempi, kuin UEFA:n tällä hetkellä jakama.