Tottenhamille kävi nolosti Eurooppa-liigassa, kun se lähti selvänä ennakkosuosikkina vieraspeliin belgialaista Royal Antwerpiä vastaan. José Mourinhon ryhmä nimittäin kärsi 1−0-yllätystappion.

Spurs voitti ensimmäisessä pelissään LASK Linzin 3−0, joten pudotuspelien suhteen joukkueella ei ainakaan vielä ole hätää. Royal Antwerp johtaa kuitenkin lohkoa voitettuaan nyt molemmat ottelunsa. Belgialaisten voittomaalin teki 23. minuutilla israelilainen Lior Refaelov.

Tottenhamin pelaajista supertähdet Son Heung-min ja Harry Kane aloittivat ottelun penkiltä. Mourinho yritti saada joukkueeseensa henkeä tekemällä toisen jakson alkuun peräti neljä vaihtoa.

Kovasti esityksestään sosiaalisessa mediassa kritiikkiä saanut Gareth Bale pelasi heikon ottelun ja tuli vaihtoon tunnin kohdalla. Kane vaihdettiin tilalle, mutta hänkään ei saanut Tottenhamia pelastettua.

Lontoolaisilla oli puolustuksessa vaikeuksia läpi ottelun. Royal Antwerp pääsi monien yllätykseksi uhkaamaan Tottenhamin maalia useampaan kertaan.

Tottenhamilla on historian saatossa ollut vaikeuksia Belgiassa, sillä se ei ole koskaan voittanut maassa vierasottelua. Tilastofakta ei muuttunut torstai-illan päätteeksi.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Spurs have never won away to Belgian opposition (D2 L3), losing on each of their last two visits, both in the UEFA Europa League: against Anderlecht in 2015-16 and KAA Gent in 2016-17. Challenge. #UEL

Tottenhamin kokemaa nöyryytystä lisäsi omalla tavallaan se, että belgialaisseuran kannattajat intoutuivat ilotulitukseen jo 85. minuutilla ottelun ollessa vielä kesken. Sosiaalisen median mukaan ilotulitteet olivat juuri Royal Antwerpin fanien laukaisemia.

Myös Leicester oli Eurooppa-liigassa kentällä kello 19.55 alkaneessa ottelussaan kreikkalaista AEK:ta vastaan. Leicester oli voitokas maalein 2−1.

Leicesterin maaleista vastasivat 18. minuutilla rangaistuspotkusta osunut Jamie Vardy ja 39. minuutilla onnistunut Hamza Choudhury. AEK kavensi toisen jakson alussa, mutta Leicester piti pintansa ja nappasi Eurooppa-liigassa toisen voittonsa.