Everton hävisi sunnuntain toisessa valioliigaottelussa Newcastlelle lukemin 1-2 St James’ Parkilla. Taianomaisesta alkukaudesta nauttinut Everton on kerännyt viimeisestä kolmesta sarjaottelustaan vain yhden pisteen, ja on nyt kolmen pisteen päässä sarjakärki Liverpoolista.

Everton

@Everton
FT. Late response not enough on the road.

⚫️ 2-1 🔵 #NEWEVE

Vaisun avausjakson jälkeen ottelun avausmaali syntyi vajaan tunnin pelin kohdalla. Callum Wilson hankki pilkun André Gomesin rikkeestä ja upotti sen varmasti sisään. Evertonin ykkösvahti Jordan Pickfordia paikannut Robin Olsen aavisti tolppien välissä väärään suuntaan.

Wilson osui toistamiseen neljä minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Ryan Fraserin keskitys vasemmalta laidalta löysi englantilaiskärjen takatolpalta. Wilson on tehnyt tällä kaudella jo kuusi maalia seitsemään valioliigaotteluun – yhden enemmän kuin hänen viimeisessä 30 ottelussaan Bournemouthin paidassa viime kaudella.

Dominic Calvert-Lewin toi pientä lohtua Evertonin iltaan lisäajan kavennusmaalilla, mutta vieraiden takaa-ajo alkoi liian myöhään. Everton ei enää onnistunut kampeamaan tasoihin muutamasta läheltä piti -tilanteesta huolimatta. Kamppailu päättyi Newcastlen 2-1-voittoon ja Evertonin toinen peräkkäinen tappio oli tosiasia.