Everton palasi voittojen tielle sunnuntain valioliigakierroksen ensimmäisessä ottelussa, kun Carlo Ancelottin miehistö päihitti Fulhamin 3-2-lukemin Craven Cottagella.

Dominic Calvert-Lewin nousi jo avausjaksolla pelin parrasvaloihin, kun hänen kaksi maaliaan nostivat Englannin maajoukkuehyökkääjän Valioliigan maalipörssin kärkeen 10 osuman turvin.

Calvert-Lewin avasi ottelun maalihanat vain 42 sekunnin pelin jälkeen. Pelikiellosta palannut Richarlison keskitti pallon boksiin, josta englantilaiskärki ohjasi sen pienen kimmokkeen kautta sisään. Kyseessä oli Evertonin nopein maali Valioliigassa kolmeen ja puoleen vuoteen.

42 - Dominic Calvert-Lewin's opener after 42 seconds was the earliest Premier League goal Everton have scored since April 2017 against Leicester (30 seconds). Blocks. #FULEVE

Fulham nousi vartin kohdalla tasoihin, kun Bobby Reid laukoi pallon maaliin Tom Cairneyn syötöstä. Calvert-Lewin palautti vieraat kuitenkin johtoon puolen tunnin kohdalla, kun hän viimeisteli Lucas Dignen matalan keskityksen varmasti sisään. 2-1.

Vasemman laitapuolustajan tontilla loistanut Digne toimi arkkitehtina myös Evertonin kolmannessa maalissa. Joukkueen kapteeni löysi seuraavalla keskityksellään maanmiehensä Abdoulaye Doucourén, joka puski pallon voimalla maaliin pelin 35. minuutilla.

Tauolle edettiin täten Evertonin 3-1-johdossa, mutta Fulham ei ollut vielä antanut periksi. Toisella jaksolla lontoolaiset yrittivät ottaa hyödyn irti vierasjoukkueen passivoitumisesta.

Evertonin syyshankinta Ben Godfrey aiheutti Fulhamille rangaistuspotkun, kun peliä oli takana 69 minuttia. Ivan Cavaleiro kuitenkin liukastui ampuessaan pilkkua, ja pallo lensi taivaan tuuliin. Kyseessä oli jo Fulhamin kolmas peräkkäinen epäonnistuminen rangaistuspotkusta.

Fulham's last three penalties:

❌ Aleksandar Mitrović
❌ Ademola Lookman
❌ Ivan Cavaleiro

Yikes. 😬

Manageri Scott Parkerin onneksi Fulham teki sentään heti seuraavasta hyökkäyksestään maalin, kun vaihdosta sisään astunut Ruben Loftus-Cheek painoi pelivälineen sisään. Ademola Lookman keskitti pallon matalana maalin suulle, josta Chelseasta lainattu keskikenttäpelaaja ampui sen Yerry Minan kautta verkon perukoille.

Fulham hallitsi ottelun loppuhetkiä, mutta Evertonin hyvin organisoitu puolustuspelaaminen piti valkopaidat aisoissa. Ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen 3-2-voittoon.

Tulos katkaisi Evertonin neljän pelin mittaisen voitottoman putken ja nostaa joukkueen ainakin hetkellisesti kuudennelle sijalle. Fulham jatkaa sen sijaan sijalla 17. neljässä pisteessä.