Everton eteni keskiviikkona FA Cupin puolivälieriin, kun se päihitti Tottenhamin peräti 5-4-lukemin jatkoajalle venyneessä jännitysnäytelmässä Goodison Parkilla.

Everton

@Everton
FT. What a game. What a win. Quarter-finals, here we come! 🙌

🔵 5-4 ⚪️ #EmiratesFACup

Vauhdikkaan ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Tottenham, kun peliä oli takana vain kolmisen minuuttia. Davinson Sanchez nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja puski Heung-Min Sonin keskityksen takakulmaan. 0-1.

Reilun puolen tunnin kohdalla Evertonin maalihanat kuitenkin avautuivat – ketsuppipullon tavoin. Kotijoukkue otti kahden maalin johdon tehtyään peräti kolme maalia seitsemään minuuttiin.

Dominic Calvert-Lewin ampui pallon ensin maaliin Gylfi Sigurdssonin syötöstä. Laukaus suuntautui suoraan päin Hugo Lloris’ia, mutta ranskalaisvahti torjui pallon sisään. 1-1.

Vain kahta minuuttia myöhemmin oli Richarlisonin vuoro heiluttaa maaliverkkoja. Calvert-Lewin siirsi pallon eteenpäin näyttävällä kantapääsyötöllä, jonka jälkeen brassihyökkääjä laukoi sen rangaistusalueen reunalta vasempaan alakulmaan. 2-1.

Seuraavassakin maalissa Calvert-Lewin nousi tärkeään rooliin. Englantilaishyökkääjä hankki sinipaidoille rangaistuspotkun Pierre-Emile Højbjergin rikkeestä, ja Sigurdsson upotti sen varmasti sisään. 3-3.

Vielä ennen puoliaikavihellystä Tottenham nousi kuitenkin takaisin maalin päähän. Son toimi jälleen arkkitehtina, kun hän pelasi Erik Lamelan läpiajoon, jonka argentiinalaishyökkääjä viimeisteli tarkasti sisään. 3-2.

Toisella jaksolla Tottenhamin takaa-ajo jatkui. Everton kärsi merkittävän takaiskun, kun Calvert-Lewin joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. José Mourinho heitti puolestaan Harry Kanen kehiin.

Kun peliä oli takana 57 minuuttia, onnistui Tottenham tekemään maalin taas kulmapotkusta. Robin Olsen torjui Toby Alderweireldin voimakkaan puskun eteensä, jonka jälkeen Sanchez teki jo pelin toisen maalinsa tuikkaamalla irtopallon tyhjiin. 3-3.

Everton ei kuitenkaan menetetystä johtoasemastaan lannistunut. Richarlison täytti Calvert-Lewinin saappaat ja loihti isännät takaisin johtoon upealla maalilla kymmentä minuuttia myöhemmin. Brassihyökkääjä murtautui Tottenhamin boksiin ja täräytti pallon pienestä kulmasta, tolpan kautta sisään. 4-3.

Tottenham ei kuitenkaan suostunut (vieläkään) luovuttamaan, vaan nousi jälleen kerran tasoihin. Heikosti puretun kulmapotkun jälkeen Son heitti uuden keskityksen kohti Everton-maalin takatolppaa, josta Kane upotti sen vahvalla syöksypuskulla sisään. 4-4.

Ottelu eteni jatkoajalle, jonka jälkeen oli taas Evertonin vuoro heiluttaa maaliverkkoja. Kun pelikellossa oli 97 minuuttia, vaihdosta sisään tullut Bernard latasi pallon Sigurdssonin ovelasta nostosta vasempaan takakulmaan. 5-4.

Tottenham ei käynyt kaukana jo ottelun kolmannesta tasoitusmaalistaan, mutta Olsenin, Michael Keanen ja Seamus Colemanin uroteot isäntien alakerrassa pitivät Evertonin johdossa pelin loppuun saakka. Everton pudotti Spursin lopulta FA Cupista 5-4-lukemin.