Frank Lampardille ymmärrystä suuren haasteen keskellä: ”Vaikein työ Romanin aikana”

© Kuva: Getty Images

Frank Lampard on luotsannut Chelseaa nyt kolmen ottelun ajan. Valioliigan avauskierroksella tuli Manchester Unitedilta köniin 0-4, UEFA Super Cupissa Liverpool oli parempi rankkareilla ja sunnuntainen kotiavaus päättyi 1-1 -tasapeliin Leicesteriä vastaan.

Seuraikonin avausvoitto antaa siis yhä odottaa itseään. Sky Sportsin asiantuntija Graeme Souness muistuttaa kuitenkin Lampardin tehtävän haastavuudesta. Englannin maajoukkuettakin kipparoinut Lampard on 14. Chelsean valmentaja sen jälkeen, kun venäläinen Roman Abramovich osti seuran vuonna 2003. Pesti on siis ollut tuulinen, ja nyt siirtokieltokin rasittaa.

– Luulen, että tämä on Chelsean managerin vaikein tehtävä Roman Abramovichin aikakaudella. Omistaja tuntuu menettäneen mielenkiintonsa hänestä riippumattomista syistä, Souness toteaa.

– Siirtokielto on iso juttu ja lisäksi he menettivät yhden maailman parhaista pelaajista (Eden Hazardin). Ainakin hän on ollut Valioliigan paras pelaaja viimeisten viiden-kuuden vuoden ajan, joten se ei ole helppoa.

– Lampard tarvitsee aikaa. Häntä ei voi arvostella sen perusteella, mitä näemme nyt. Hän peri tämän tilanteen.