Super Cupin ennakko: Frank Lampard pian jo paineen alla – antaako Liverpool Chelsealle mitään mahdollisuuksia?

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan hallitsevat ykköset Liverpool ja Chelsea kohtaavat keskiviikkona perinteisessä UEFA Super Cupin ottelussa.

Liverpool on Istanbulissa selvä suosikki. Liverpool voitti Norwichin Valioliigan avauskierroksella Anfieldilla luvuin 4–1. Chelsea taas murtui Old Traffordilla luvuin 0–4.

Länsilontoolaisten tuore päävalmentaja Frank Lampard ei pitänyt murskatappiota ansaittuna. Chelsea laukoi peräti 18 kertaa, mutta ei päässyt tuulettamaan kertaakaan. Lampard saa katsoa asian suhteen peiliin. Chelsea yritti liikaa kaukaa.

Samalla Chelsea kaatui surkeaan puolustamiseen. Lampardin Derby sai jo viime kaudella kritiikkiä, kun Pässien etäisyydet kasvoivat. Derby yritti antaa painetta korkealla, mutta linjojen välit venyivät. 

Sky Sportsin asiantuntija José Mourinho puuttui samaan asiaan sunnuntaina. Lampardin on saatava pakkaa jatkossa tiiviimmäksi.

Lampard aloitti valmentamisen viime kaudella. Hän ei epäröinyt, kun Chelsea tarjosi valtavaa haastetta. Moni piti ratkaisua hätäisenä: Lampard ei ehtinyt opetella edes valmentamisen perusteita. 

– Olen optimistinen, koska uskon pelaajiin, Lampard sanoi.

Hän kertoi, että oppi sunnuntaina paljon. 

– Selvä oppitunti on, että jos teet puolustuspelissä virheitä kovia vastustajia vastaan, niin se maksaa paljon.

Juuri tässä paljastuu Lampardin raakuus. Ensinnäkin: huipputasolla ei ehdi enää juuri opetella. Toiseksi: yhdessä jalkapallo-ottelussa riittää virheitä.

Lampard ei voi koskaan karsia niitä täysin pois. Jos joukkue taas alkaa välttää virheitä, tapahtuu niitä takuulla. 

Chelsea teki virheitä, totta kai. Isossa kuvassa kyse on siitä, että juuri Lampardin heikko osaaminen johti Unitedin osumiin. Hän ei voi poimia virheitä yksitellen ja korjata tällä tavalla ongelmaa. 

Mitä Lampard voi tehdä? Hänen pitää kehittää joukkueen pallonhallintaa niin, että sinisten etäisyydet pysyvät kurissa. Samalla hänen on luotava puolustamiseen selkeät periaatteet. Lampardin pitää määrittää, koska Chelsea puolustaa korkealla, koska taas matalalla. Hänen pitää määrittää ne triggerit, joiden mukaan Chelsea iskee kiinni.

Tätä kautta Chelsea tekisi vähemmän niitä kuuluisia virheitä. Liverpool on Chelsealle karmea vastustaja, sillä Jürgen Kloppin porukkaa on erittäin hyvä etenemään. Koko Kloppin jalkapalloajattelu perustuu tilan voittamiseen. Liverpool etenee selustaan tai linjojen väleihin täsmällisesti.

Lampard ja Klopp korostivat lehdistötilaisuuksissaan Super Cupin tärkeyttä. Todellisuudessa ottelu on massiivinen vain Chelsealle. Jos Liverpool antaa kunnolla kyytiä Lampardin miehistölle, on seuran ikoni paineen alla jo sunnnuntaina, kun aina vaarallinen Leicester saapuu Stamford Bridgelle. 

Riistohirmu N’Golo Kanté puuttunee edelleen länsilontoolaisten riveistä. Pitkäaikaispotilas Callum Hudson-Odoi on varmasti sivussa. Liverpoolin maalivahti Alisson parantelee Norwich-ottelussa pettänyttä pohjettaan, joten Adrián jatkaa tolppien välissä. Harjoituksissa loukkaantunut keskikenttäpelaaja Naby Keita puuttunee myös punaistan vahvuudesta.

Ilmaiskanava Sub näyttää kello 22:00 alkavan Super Cupin suorana.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.