Tottenhamin Gareth Bale lahjoittaa 15 000 puntaa jouluruokapaketteihin avustaakseen köyhiä perheitä Walesissa. Walesin maajoukkuepelaaja tarjoaa 300 50 punnan hintaista ateriapakettia koronaviruspandemiasta eniten kärsivälle väestölle Swanseassa.

31-vuotiaalta Balelta pyydettiin vain nimikirjoituksella varustettua pelipaitaa vahvistamaan South Wales Evening Postin joulukampanjaa. Hyökkääjä päätti viedä avustuksensa pidemmälle ja auttaa niitä, joilla ei olisi muuten varaa juhlistaa.

Bale seuraa teoillaan muiden jalkapalloilijoiden jälkiä. Erityisesti Manchester Unitedin Marcus Rashford kampanja tarjota kouluruokapaketteja Britannian vähävaraisille lapsille on kerännyt suurta kiitosta ympäri maata.

Kampanja sai alkunsa, kun Swansea East -parlamentin jäsen Carolyn Harris lähestyi Balen agenttia Jonathan Barnettia.

– Kun Caroline lähestyi minua välitin hänen kirjeensä mielelläni Garethille. Heti kun hän (Bale) näki sen tällä viikolla, hän lahjoitti paidan ja varoja auttaakseen hyvässä tarkoituksessa, Barnett kertoi Wales Onlinelle.

Harris puolestaan oli häkeltynyt Balen tarjoamasta avustuksesta.

– En voi kiittää Garethia tarpeeksi. Hän tulee auttamaan tänä jouluna niin monia ihmisiä. Hänen jalomielisyytensä on uskomatonta. Hän osti kaikki 300 pakettia, MP kehui.