Marcan ja L’Équipen mukaan Euroopan kärkiseurojen on määrä tiedottaa sunnuntai-iltana uudesta Superliigasta.

Euroopan suurimmat seurat ovat tiettävästi neuvotelleet jo pitkään yhteisen sarjan perustamisesta, joka syrjäyttäisi Mestarien liigan.

L’Équipen tietojen mukaan Superliigassa olisi mukana 5-6 seuraa Valioliigasta, kolme Italiasta ja kolme Espanjasta. RMC:n mukaan mukana olevat englantilaisseurat ovat Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Manchester City ja Arsenal.

UEFA julkaisi sunnuntaina tiedotteen, jossa se kertoi, ettei Superliigaan osallistuvat seurat voi pelata kotimaisissa sarjoissaan.

Gary Neville kritisoi rajusti Superliiga-suunnitelmia Sky Sportsin haastattelussa.

– Superliiga-suunnitelmat ovat saaneet murskaavaa kritiikkiä ja se on ihan oikein. Olen ollut Manchester Unitedin kannattaja 40 vuoden ajan, mutta tämä on kuvottavaa. Manchester United ja Liverpool kuvottavat minua. Liverpool sanoo olevansa ihmisten seura. Manchester United on satavuotias seura, jonka paikalliset duunarit perustivat. Nyt he menevät sarjaan, josta ei voi edes pudota, Neville puhisi.

Mukana olevat englantilaisseurat eivät voi pudota Superliigasta. Neville haluaa urheilullisten meriittien pysyvän tärkeysjärjestyksen kärkipäässä.

– Tämä on täysi farssi. Meidän on saatava valta seuroilta takaisin. Myös Manchester United kuuluu niihin seuroihin. Olen hyötynyt jalkapallosta valtavasti. Olen tienannut jalkapallolla rahaa, olen sijoittanut jalkapalloseuraan rahaa, enkä ole rahankäyttöä vastaan, mutta kannatan reilua peliä. Esimerkiksi jos Leicester voittaa Valioliigan mestaruuden, pääsevät he Mestarien liigaan, Neville muistutti.

Neville muistutti, ettei useat mukana olevat englantilaisseurat ole päässeet edes Mestarien liigaan.

– Manchester United ja Arsenal eivät ole edes mukana Mestarien liigassa. Näimme aiemmin tänään Arsenalin ottelun ja he ovat tällä hetkellä kammottava jalkapalloseura. Tottenhamkaan ei ole Mestarien liigassa ja silti he haluavat oikeuden osallistua Superliigaan. Tämä on täysi vitsi ja meidän on lopetettava se. Liika on liikaa.

– Tämä on rikos englantilaisia jalkapallokannattajia kohtaan. Jalkapallo on maailman suurin urheilulaji. Ottakaa pisteitä ja rahaa pois Superliigaan osallistuvilta seuroilta.

Jos alla oleva videoupotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

ESPN FC

@ESPNFC
"They are an absolute joke." 😤

Gary Neville on the six Premier League clubs signing up to the 'European Super League'

(via @footballdaily)