Evertonin islantilaistähti Gylfi Sigurðsson on totuttu näkemään urallaan kymppipaikalla, mutta hän on viime kuukausina pelannut syvemmällä keskikentällä.

Sigurðsson, 30, sai ensimmäistä kertaa käskyn pelata selkeästi alempana, kun Everton kohtasi väliaikaisvalmentajansa Duncan Fergusonin alaisuudessa Chelsean joulukuussa. Pari viikkoa myöhemmin Toffeesin puikkoihin tuli italialaistaktikko Carlo Ancelotti, joka näki, että Sigurðssonin rooli on jatkossakin syvemmällä keskustassa.

Islantilaistaituri myöntää, että aiemmin urallaan hän olisi ollut tyytymätön moiseen ratkaisuun.

– En ollut varma, vitsaileeko hän. Carlo on todella kokenut ja menestynyt valmentaja, ja meillä on hyvä suhde, kommentoi Sigurðsson Evertonin verkkosivuilla.

– Jos se olisi tapahtunut viisi tai kuusi vuotta sitten, en olisi ollut kovin tyytyväinen, mutta vanhetessa se on hyvä haaste pelata uudella paikalla ja ajatella täysin erilaisia asioita.

Carlo Ancelotti on johdattanut Evertonin 12 otteluun, joista joukkue on voittanut viisi ja hävinnyt neljä. Kuva: Getty Images

– Minun on ajateltava pelin aikana useita asioita, joita en ollut ikinä aiemmin ajatellut. Jos me hyökkäämme, minun on jäätävä alemmas varmistaakseni, että olemme valmiita puolustamaan, jos menetämme pallon.

– Minä rakastan maalien tekemistä ja rangaistusalueelle hyökkäämistä, keskitysten jatkamista ja liikkumista tiloihin, missä voin saada pallon.

– Minulta meni pari peliä totutella siihen, mutta olen ruvennut nauttimaan siitä pelipaikasta.