Dortmund-pomo ärsyyntyi Pep Guardiolan heitosta ja kuittasi takaisin: ”City on käyttänyt lähes miljardi euroa uusiin pelaajiin”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke sanoo, että Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan ei kannata huomautella muille seuroille summista, joita ne käyttävät pelaajahankintoihinsa.

Guardiola sanoi hiljattain, että Dortmund maksaa agenteille isoja summia, jotta se saisi hankittua nuoria lahjakkuuksia riveihinsä.

– Jos joku ihminen Manchesterissa tietää jotain Borussia Dortmundista, niin se olen minä. Tunnen heidän seurakulttuurinsa, pelitapansa, enkä löydä Borussia Dortmundista yhtään heikkoa pelaajaa, sanoi Guardiola viime viikolla.

– He käyttävät paljon rahaa nuoriin pelaajiin ja maksavat agenteille paljon saadakseen ne pelaajat, koska heillä on uskomattoman laadukas joukkue. Uskomaton. Ehkeivät he ole löytäneet tällä kaudella Bundesliigassa johdonmukaisuutta voittaakseen viikosta toiseen, mutta kaksiosaisessa pudotuspelissä he pystyvät mihin tahansa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

City maksoi viime syksynä Benficalle 68 miljoonaa euroa Rúben Diasista. Kuva: Getty Images

Watzken mukaan Guardiola ei ole oikea ihminen kommentoimaan muiden seurojen rahankäyttöä, kun ottaa huomioon hänen työnantajansa taloudellisen mahdin.

– He ovat käyttäneet viiden viime vuoden aikana lähes miljardi euroa uusiin pelaajiin. Viidessä vuodessa. Kenellä on mahdollisuus tehdä noin? Hänen ei kannata kritisoida muita seuroja, sanoi Watzke BBC:lle.

– Strategiamme toimii fantastisesti, mutta on vaikeaa kehittää joukkuetta, koska kahden tai kolme vuoden jälkeen Euroopan suurimmat seurat haluavat ostaa nuoret pelaajamme, kuten Erling Hålandin tai Jadon Sanchon, jos he esiintyvät todella, todella hyvin. Tämä on ainoa tapa Borussia Dortmundille.

– Dortmund ei ole seura, jossa on pakko olla isoja visioita, koska meillä ei ole paljon rahaa.

– Jos minulla olisi yhtä paljon rahaa kuin seuroilla, jotka voivat käyttää joukkueeseensa miljardi euroa viidessä tai kymmenessä vuodessa, niin sitten voisin visioida. Mitä minä haluan seuraavilta vuosilta on se, että olemme Euroopan 10-12 parhaan seuran joukossa ja voitamme joitain pokaaleja Saksassa.

Borussia Dortmund ja Manchester City kohtaavat tänään keskiviikkona Mestarien liigan puolivälierien toisessa osaottelussa. City voitti ensimmäisen osan kotikentällään 2-1.


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?