Alan Shearer uskoo ensi kauden olevan ratkaiseva Tottenhamin ykköstähdelle: ”Jos pokaalia ei tule, hän lähtee ovesta ulos”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan historian (1992-) ykköstykki Alan Shearer uskoo, että Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane jättää seuran, jos ensi kaudella ei tule pokaalin pokaalia.

Englannin maajoukkuekippari Kane, 26, on pelannut Tottenhamissa 278 ottelua ja tehnyt 181 osumaa sekä voittanut kahdesti Valioliigan maalikuninkuuden, mutta ainuttakaan mestaruutta hän ei ole ammattilaisurallaan saavuttanut.

Kane on kolme kertaa jäänyt Tottenhamin kanssa hopeamitaleille, kauden 2014-15 liigacupissa, kauden 2016-17 Valioliigassa ja viime kauden Mestarien liigassa.

Hän on ollut tammikuun ensipäivistä lähtien sivussa tositoimista takareisivamman takia, mutta Kane on silti pyssyttänyt tällä kaudella 17 maalia.

Shearer, 49, uskoo, että Kanen kärsivällisyys jatkuu enää yhden kauden verran.

– Minä veikkaan, että hän lähtee, jossei hän voita seuraavan vuoden aikana mitään, kommentoi Shearer Match of the Day: Top 10 -podcastissa.

– Uskon, että hän jää vielä vuodeksi. Mutta jos pokaalia ei tule, hän lähtee ovesta ulos.

14 vuotta sitten pelaajauransa päättänyt Shearer komeilee yhä Valioliigan maalitilaston piikkipaikalla 260 osumallaan. Englannin pääsarjahistorian paras maalintekijä on Jimmy Greaves 357 osumallaan. Kanella on 124 maalia vähemmän kuin Shearerilla, jonka on vaikea uskoa, että juuri Tottenhamin tehokärki ohittaisi hänet jonain päivänä.

– Se riippuu hänen kunnostaan, missä hän pelaa ja kuinka menestynyt hän on seurassaan, oli kyseessä sitten Spurs tai joku toinen seura.

– Siitä tulee vaikeaa hänelle. Hänellä on 136 maalia ja hänen kohdallaan on monia kysymysmerkkejä. Pysyykö hän kunnossa? Pysyykö hän Valioliigassa?

– Siitä tulee vaikeaa, mutta se [ennätykseni] rikotaan vielä joku päivä.


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!