Newcastle tavoittelee Reimsistä Ranskan juniorimaajoukkuehyökkääjää – seura rikkoi juuri siirtoennätyksensä

© Kuva: Getty Images

Syksyllä äkkirikastuneen Newcastlen on huhuttu tekevän tammikuussa jo isoja peliliikkeitä siirtomarkkinoilla, mutta Atlético Madridista värvätty Kieran Trippier on toistaiseksi ainoa toteutunut siirto. Huhuja on silti elossa moneen suuntaan. Tuorein niistä koskettaa Reimsin nuorta hyökkääjää Hugo Ekitikeä.

19-vuotias Ekitike on pelannut vahvaa kautta Ranskan Ligue 1:ssä. 17 ottelussa hän on tehnyt kahdeksan maalia ja syöttänyt kolme. Ekitike on Ranskan pääsarjan maalitilaston TOP 10:ssä ainoa alle 20-vuotias pelaaja. Hän voi pelata kärjen lisäksi myös vasempana laitahyökkääjänä.

Neuvottelut Newcastlen ja Reimsin välillä ovat Sky Sportsin tietojen mukaan jo meneillään. Newcastle haluaisi tiettävästi tuoda Ranskan alle 20-vuotiaiden maajoukkuehyökkääjän joukkueeseensa jo ennen lauantain valioliigaottelua Watfordia vastaan.

Keskustelut ovat edenneet positiivisesti ja Newcastlen odotetaan nyt tekevän Ekitikestä virallisen tarjouksen. Siirtosumman uskotaan nousevan lähelle 30 miljoonaa puntaa, eli 36 miljoonaa euroa. Transfermarkt listaa Ekitiken markkina-arvoksi 6 miljoonaa euroa.

Ekitike on Reimsin oma kasvatti. Kevään 2021 hän vietti lainalla tanskalaisessa Vejlessä.

Newcastlen ykköskärki Callum Wilson on seuraavat pari kuukautta sairauslomalla pohjevamman vuoksi, joten Newcastle kaipaa kipeästi tulivoimaa hyökkäykseensä. Ekitiken lisäksi huhuissa on liikkunut Dominic Solanken (Bournemouth), Chris Woodin (Burnley) ja Divock Origin (Liverpool) kaltaisia nimiä. Uusia hyökkääjiä saattaa seuraan tulla tammikuussa jopa kaksin kappalein.

Reims halunnee mieluusti saada kassaansa lisää varoja, sillä seura virallisti maanantaina oman seurahistoriansa ennätyshankinnan. Se maksoi tanskalaiselle FC Midtjyllandille tiettävästi noin kymmenen miljoonaa euroa Ruotsin A-maajoukkueeseen nousseesta Jens Cajustesta. 22-vuotiaan Cajusten pelipaikka on keskikentän pohjalla.

Lähteet: Sky Sports ja Transfermarkt


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.