José Mourinholle uusi pesti pikavauhtia – ehtiikö taas Man Unitedin ihon alle?

José Mourinho sai lähtöpassit Tottenhamista 19. huhtikuuta. Hädin tuskin kaksi viikkoa ehti kulua, ennen kuin hänet nimettiin Serie A -seura AS Roman tulevaksi luotsiksi.

Roomalaisten nykyisen managerin, Paulo Fonsecan sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen. Mourinhon maanmiehen paikalle oltiin kuitenkin veikkailtu vahvimmin Maurizio Sarria. Seura ilmoittikin tiistaina pestaneensa entisen Chelsea-valmentajan, vain vähän pidemmän ajan takaa.

– Toivotamme suurella innolla ja ilolla José Mourinhon AS Roma -perheeseen, seurajohdon Dan Friedkin ja Ryan Friedkin totesivat tiedotteessa.

– Hän on suuri mestari, joka on voittanut pokaaleita kaikilla tasoilla. Hän tulee tarjoamaan kunnianhimoiseen projektiimme johtajuutta ja kokemusta.

Mourinho itse kommentoi nimitystään myös seuran sivustolla.

– Keskusteltuani omistajien, ja (jalkapallojohtaja) Tiago Pinton kanssa, ymmärsin AS Roman kunnianhimon koko laajuudessaan. Se on samanlainen kunnianhimo kuin se, joka on aina ohjannut minua itseäni. Yhdessä voimme tulevien vuosien aikana rakentaa voittavan konseptin.

Managerin työhistoriaan kuuluu tunnetusti myös jakso Manchester Unitedin ohjaksissa. AS Roma ja United kohtaavat toisensa seuraavaksi torstaina, kun ratkaistaan Eurooppa-liigan finaalipaikan kohtalo. Mourinho on toki tässä vaiheessa vasta suunnittelemassa sarkaansa uudessa työpaikassaan, mutta henkisellä tasolla jo englantilaisseuran vastustajan asemassa. Ensimmäisen osan jälkeen United johtaa välierää peräti lukemin 6-2.


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?