Kevin De Bruyne on vihjannut lähtevänsä Manchester Citystä, jos seuran kaksivuotinen Mestarien liiga -panna pysyy voimassa.

De Bruyne on myöntänyt olevansa huolissaan UEFA:n antamasta rangaistuksesta, joka estää seuraa osallistumasta euroturnauksiin kaudella 2020-21 ja 2021-22. Manchester City on tehnyt rangaistuksestaan valituksen CAS:lle, toivoen sen lyhenevän vähintään yhdellä vuodella.

UEFA:n rangaistus on asettanut useiden Manchester City -pelaajien tulevaisuuden kysymysmerkin alle. Joukkueen tärkeimpiin pelaajiin lukeutuva De Bruyne aikoo katsoa omaa tilannettaan uusiksi, kun seuran valitukseen vastataan. 28-vuotiaan pelintekijän mukaan kahden vuoden tauko Euroopan huipputurnauksesta voisi johtaa hänen lähtöönsä.

– Minä vain odotan, De Bruyne sanoi belgialaislehti HLN:n videohaastattelussa lauantaina.

Kevin De Bruyne lähestyy hänen peliuransa parasta ikää. Kuva: Getty Images

– Seura on kertonut meille pelaajille, että se aikoo tehdä tuomiosta valituksen – ja he ovat lähes 100-prosenttisen varmoja siitä että he ovat oikeassa. Sen takia aion odottaa ja katsoa mitä tulee tapahtumaan. Luotan joukkueeseeni.

– Kun virallinen päätös on tehty, tulen katsomaan tilannettani uudelleen. Kaksi vuotta olisi pitkä aika. Jos kyse on vain yhdestä vuodesta, saatan [jäädä].

[readmore from=Siirtouutiset]

Useat Euroopan huippuseurat olisivat varmasti yhteydessä Manchester Cityyn, jos De Bruyne päättäisi lähteä seurasta tämän kauden jälkeen. Real Madrid ja Barcelona ovat kumpikin tiettävästi kiinnostuneita. Bayern München sen sijaan yritti hankkia hänet Wolfsburgista ennen kuin City nappasi hänet riveihinsä vuonna 2015.

– Jos rehellisiä ollaan, olen todella iloinen Cityssä. Pelaan yhdelle maailman parhaista joukkueista, pelaan Englannissa – mikä on minusta paras kaikista – ja pidän siitä.

– Minun haasteeni on yhä olla paras versio itsestäni ja tarvitsen sen haasteen myös. Se mitä tulee tapahtumaan, tapahtuu. Mutta en ole näiden viiden vuoden aikana yrittänyt kertaakaan lähteä Citystä. Olen aiemminkin päättänyt vain odottaa oikeaa hetkeä.