Entinen Liverpoolin ja Tottenhamin urheilutoimenjohtaja paljasti puheet agentin kanssa – ”Vain kolmella valioliigaseuralla varaa käyttää rahaa tänä kesänä”

© Kuva: Getty Images

Koronavirus on aiheuttamassa odottamattomia vaikutuksia siirtomarkkinoihin.

Seurojen talous on painumassa kuralle, kun kassavirrat ovat ehtyneet. Lähes kaikissa valioliigaseuroissa pelaajille ja valmentajille maksetaan edelleen täyttä palkkaa, mikä rasittaa seurojen taloutta entisestään.

Mikäli keskeytettyä valioliigakautta ei voida pelata loppuun, seuroja uhkaa yhteensä jopa miljardin punnan tulonmenetykset.

Kaikki tämä on heijastumassa vahvasti siirtomarkkinoihin. Pelaajamarkkinoilla käytetty rahamäärä on ollut jatkuvasti kasvussa ja pelaajien hinnat ovat nousseet räjähdysmäisesti. Nyt siihen on tulossa stoppi.

Liverpoolin ja Tottenhamin entinen urheilutoimenjohtaja Damien Comolli tietää, mistä puhuu. Hän oli aikoinaan molemmissa seuroissa vastuussa nimenomaan pelaajasiirroista.

Comolli antoi Sky Sportsille haastattelun, jossa hän kertoi jutelleensa tämän kesän siirtomarkkinoista erään pelaaja-agentin kanssa. Kentältä kuuluu sellaista tietoa, että rahahanat on monella seuralla kiinni.

– Eräs agentti kertoi minulle tässä vähän aikaa sitten, että itse asiassa vain kolmella valioliigaseuralla on varaa käyttää rahaa pelaajahankintoihin tänä kesänä, Comolli sanoi.

– En tiedä, onko tämä totta, mutta yleensä kun agenttien kanssa juttelee, heillä on tietoa asiasta.

Comolli ennustaa, millaisia siirtoja on luvassa.

– Voi olla, että näemme hyvin vähän liikettä. Me saatamme nähdä pelaajavaihtoja ja lainoja. Uskon, että näemme valtavan romahduksen siirtokorvauksissa ja siirtojen määrässä – ainakin niiden siirtojen osalta, mihin liittyy rahaa.

– Mitä pidempään tämä kriisi kestää, sitä useampi seura joutuu taloudellisesti ahtaalle.

– Ensin vaikutus osuu pelaajien palkkoihin ja sitten siirtokorvauksiin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.