Manchester Unitedin entinen puolustaja Gary Neville uskoo, että moni muukin pelaaja saattaa seurata Watfordin Troy Deeneyn mallia ja kieltäytyä palaamasta harjoituksiin koronavirustartunnan pelossa.

Valioliiga-joukkueet voivat aloittaa pienryhmäharjoittelun tänään, tiistaina, mutta Deeney, 31, on ilmoittanut seuralleen, ettei ole tulossa, koska hän pelkää perheensä terveyden puolesta.

– Tiedän Valioliigassa olevan seuroja, joissa on viisi tai kuusi pelaajaa, jotka eivät halua palata tai joita epäilyttävät tietyt asiat [harjoituksiin paluun] toisessa tai kolmannessa vaiheessa, kommentoi Neville Sky Sportsin The Football Show’ssa.

[readmore from=koronavirus]

– Meillä on vielä enemmän ongelmia ja asioita ratkottavana tulevina viikkoina.

Nevillen asiantuntijakollega, Liverpoolin entinen puolustaja Jamie Carragher, taas uskoo, että muutaman pelaajan puuttuminen ei estä Valioliigan jatkumista.

– Me olemme aina sanoneet tässä ohjelmassa, että jos joku pelaaja ei koe turvalliseksi palata harjoituksiin, niin hän ei voi palata. Aina oli odotettavissa, että ehkä yhdellä tai kahdella pelaajalla per joukkue on sellainen olo.

– En usko, että se estäisi Valioliigaa jatkumasta. Jos iso määrä pelaajia ilmoittaa, että he eivät halua olla mukana, niin se olisi iso ongelma.

– Mutta jos joka seurassa on yksi tai kaksi sellaista pelaajaa, niin se on asia, joka seurojen ja Valioliigan on vain hyväksyttävä. Heidät on yritettävä saada mukaan myöhemmin.