Valioliiga on kuullut seuroiltaan, että ne vastustavat sarjan loppuun pelaamista neutraalikentillä, ja se aikoo välittää seurojen huolet eteenpäin viranomaisille.

Sarjan toimitusjohtaja Richard Masters kertoi BBC:lle, että Valioliiga käy jatkuvaa keskustelua Ison-Britannian hallituksen, poliisin ja stadionien turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa.

Hallitus ja viranomaiset ovat vahvasti neutraalikenttien kannalla, koska ne uskovat, että niiden avulla vähennettäisiin massakokoontumisia, mutta varsinkin Valioliigan häntäpään seurat ovat vastustaneet äänekkäästi kotieduistaan luopumista.

Kaikkiaan Valioliigassa on pelaamatta 92 ottelua. Sarja on ollut koronaviruspandemian takia keskeytettynä maaliskuun puolivälistä lähtien.

– Kaikki pelaisivat mieluummin kotona ja vieraissa, jos se on alkuunkaan mahdollista, ja on selvää, että osalla seuroista on siitä vahvempi mielipide kuin muilla, sanoi Masters maanantaina seurojen kokouksen jälkeen.

– Me neuvottelemme viranomaisten kanssa ja kuuntelemme heidän neuvojaan, mutta edustamme myös samalla seurojen näkemyksiä niissä keskusteluissa.

Englannissa pelätään, että kannattajat kokoontuvat stadionien ulkopuolelle, vaikka heitä ei päästettäisikään sisään. Kuva: Getty Images

Masters sanoi, että seuroilla on vahva halu pelata kausi loppuun, mutta hän myönsi, että maanantain viisituntisessa kokouksessa keskusteltiin ensimmäistä kertaa myös kauden ennenaikaisesta lopettamisesta.

BBC:n tietojen mukaan brittihallitus on avoin kuuntelemaan, mitä Valioliiga ja sen seurat ehdottavat, mutta lopullinen päätäntävalta on todennäköisesti poliisilla ja muilla turvallisuudesta vastaavilla viranomaisilla.

Viime viikolla Britannian jalkapalloa valvovan poliisiyksikön johtaja Mark Roberts sanoi, että neutraalikenttiä vastustavien seurojen pitäisi ”herätä tähän päivään”. Liverpoolin pormestari Joe Anderson taas sanoi BBC:lle, että vaikka ottelut pelattaisiin neutraalikentillä, hän pelkää tuhansien kannattajien kokoontuvan Anfieldin ympärille, jos Liverpool julistetaan Valioliigan mestariksi. Liverpool johtaa tällä hetkellä sarjaa 25 pisteen erolla Manchester Cityyn.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun puhuimme kauden lopettamisesta. Kauden loppuun pelaaminen on tietysti yhä tavoitteemme, mutta meidän on tärkeää keskustella seurojemme kanssa kaikista mahdollisista vaihtoehdoista.

– Me emme tietenkään voi ruveta pelaamaan ennen kesäkuun puoliväliä. Se ei tuntuisi oikealta puhua pelaamisesta ennen kuin olemme päättäneet harjoituksiin palaamisen ensimmäisestä vaiheesta.