Valioliiga tiukensi koronasääntöjään – vanha malli aiheutti kiistanalaisia tilanteita

© Kuva: Getty Images

Valioliigan seurat ovat päättäneet kokouksessaan, että joukkueen riveissä on todettava neljä positiivista tulosta koronavirustesteissä, jotta joukkue voi hakea ottelusiirtoa koronatilanteestaan johtuen.

Sarja harkitsee ottelusiirtopyyntöjä jatkossakin tapauskohtaisesti, mutta tästä eteenpäin neljä positiivista tulosta on vähimmäisvaatimus siirtopyynnön hakemiseksi.

Valioliigan jatkuvat ottelusiirrot ovat herättäneet epäilyjä siitä, millä perustein seurat niitä hakevat. Siirrot ovat olleet kiistanalaisia, sillä seurat ovat käyttäneet koronavirusta, loukkaantumisia, pelikieltoja ja maajoukkuepelejä yhdessä syinä pelien peruuttamiseen.

Valioliigassa on siirretty tällä kaudella 22 ottelua myöhempään ajankohtaan koronavirustapausten ja muiden seikkojen takia.

Tapauskohtaisessa harkinnassaan Valioliiga ottaa pelikykyisten pelaajien määrän lisäksi huomioon koronatartuntojen ”tilan, vakavuuden ja mahdolliset vaikutukset” sekä sen, pystyvätkö pelaajat turvallisesti valmistautumaan otteluun ja pelaamaan siinä.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.