Kuka oikein on Konstantinos Tsimikas? – Liverpool saattoi löytää 13 miljoonalla eurolla juuri sen, mitä etsikin

© Kuva: Getty Images

Liverpool tiedotti maanantaina kesän ensimmäisestä hankinnastaan, kun kreikkalainen Konstantinos Tsimikas allekirjoitti kesään 2025 ulottuvan sopimuksen hallitsevan mestarin kanssa. Tsimikas, 24, on täsmäase vasemman laitapuolustajan tontille, jota Liverpool kuumeisesti etsi.

Liverpool halusi tuoda varamiehen Andrew Robertsonille vasemman laitapakin tontille. Liverpool teki muun muassa tarjouksen Norwichin Jamal Lewisista, mutta Norwich ei suostunut myymään Lewisia alle 20 miljoonalla punnalla. Samaan aikaan Liverpoolilla oli ollut pitkä tarkkailuprosessi käynnissä Kreikassa, josta löytyi varsin sopivalla hinnalla sopiva pelaaja.

Jürgen Klopp haluaa laitapuolustajiltaan aggressiivisuutta hyökkäyssuuntaan. Kuten tilastoista voi nähdä, Robertson ja Trent Alexander-Arnold ovat usein antamassa ratkaisevia syöttöjä hyökkäyskolmanneksella. 24-vuotias Tsimikas osuu raporttien mukaan tähän muottiin kuin nenä päähän.

The Telegraphin analyysin mukaan Tsimikas on nopea, energinen sekä hyökkäävä. Lisäksi häneltä löytyy manageri Kloppin haluamia ominaisuuksia; päättäväisyyttä, aggressiivisuutta pallon kanssa ja rohkeaa pallonriistämistä. Näillä ominaisuuksilla Tsimikas saa Kloppin alaisuudessa varmasti mahdollisuutensa. 

Liverpool ihastui Tsimikasin osalta nimenomaan otteisiin viime kauden Mestarien liigassa. Tsimikas loi 90 minuuttia kohden 1,67 maalintekopaikkaa Mestarien liigan otteluissa Tottenhamia, Bayern Münchenia sekä Belgradin Punaista tähteä vastaan. Lukema on erinomainen ja vertailun vuoksi Robertson loi Mestarien liigassa 0,62 maalipaikkaa 90 minuuttia kohden.

Tsimikasin vahvuuksia ovat keskitykset sekä haastot, joita Klopp nimenomaan haluaa nähdä laitapuolustajiltaan. Selkeimmät kehityskohteet Tsimikasin kohdalla ovat syöttötyöskentely sekä pallossa pysyminen.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Selvää on kuitenkin se, että Tsimikasin roolina tulee olemaan paikkaaja. Hän katsonee suurimman osan otteluista vaihtopenkiltä, kun yksi maailman parhaista vasemmalla laitapakin tontilla operoivista pelaajista nauttii suurta luottamusta Kloppin papereissa. Robertson pelaa paljon, mutta nyt Klopp pystyy antamaan myös tarvittavaa lepoa 26-vuotiaalla laitapuolustajalle, joka tahkosi viime kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 49 ottelua.

Lukema on niin hurja, että sen toistaminen vuodesta toiseen on fyysisesti jo lähes mahdotonta. Klopp tiedostaa tämän seikan hyvin, ja siksi Tsimikas hankittiin. Tsimikas ei ole silti vain varamies, vaan hänellä uskotaan olevan potentiaalia kirittää Robertsonia. Kilpailusta ei varmasti ole haittaa, kun Klopp pyrkii pitämään joukkueensa huippuunsa viritettynä. Mestarien liigan ja Valioliigan voittojen jälkeen Liverpoolilla ei ole varaa mukavoitua.

Oikealla laidalla Alexander-Arnold, 21, pelaa myös hurjia määriä, mutta hänen takanaan on kasvamassa toinen lupaava oma juniori, 19-vuotias Neco Williams. Williams on vielä raakile, mutta niin oli toisaalta Alexander-Arnoldkin pari vuotta sitten. Williamsin viime kausi meni vielä pääosin reserveissä, mutta ensi kaudella vastuuta lienee tulossa enemmän myös edustuksen puolella.

Kaiken kaikkiaan Tsimikasin hankinta oli Liverpoolilta fiksu ja melko riskitön veto. 13 miljoonan euron siirtosumma ei rasita kassaa juurikaan, vaikka koronan taloudelliset vaikutukset iskevät myös mestareihin.

Liverpool on tehnyt halpoja, mutta järkeviä, siirtoja viime aikoina. Viime tammikuussa Liverpool hankki Takumi Minaminon Red Bull Salzburgista 8,5 miljoonalla eurolla. Vaikka puolikas debyyttikausi ei vielä Minaminon kohdalla tuonut tehomerkintöjä, voi hän nousta jo ensi kaudella tärkeään rooliin Liverpoolin hyökkäyspelissä.

Tsimikas sen sijaan saa rauhassa totutella Valioliigan tempoon ensi kaudella. Vastuuta tulee pääasiassa cupin peleissä. Pitkä sopimus antaa viitteitä siitä, että kreikkalaispuolustajaan luotetaan ja uskotaan. Klopp haluaa kehittää häntä pitkällä tähtäimellä.

Lähteet: StatsBomb, WhoScored, Transfermarkt, Telegraph,