27-vuotias ranskalaispuolustaja Kurt Zouma elää pelaajauransa vaikeinta aikaa. Zouma kuvasi veljensä Yoanin kanssa viikko sitten videon, jossa hän potkaisee perheen lemmikkikissan lattian poikki, ajaa tätä takaa ja yrittää heittää eläinparkaa kengillään ja läpsäisee tätä voimakkaasti avokämmenellä kissan ollessa Zouman pojan sylissä.

Zouman veljeksistä kissan kaltoinkohtelu vaikutti olevan hauskaa, mutta heidän epäonnekseen muut eivät siinä mitään hauskaa nähneet. Yoan Zouma hyllytettiin hänen seurajoukkueestaan Dagenham & Redbridgestä, Adidas päätti yhteistyösopimuksensa Kurt Zouman kanssa ja puolustajan seura West Ham mätkäisi hänelle 250 000 punnan sakot.

Lisäksi perheen kaksi kissaa otettiin huostaan, ja poliisi tutkii tapahtunutta. Didier Deschamps puolestaan väläytti, ettei Zoumaa tulla valitsemaan Ranskan maajoukkueeseen maaliskuun maaotteluissa.

Jättisakoista huolimatta Kurt Zouma pelasi täydet minuutit West Hamin ensimmäisessä pelissä Watfordia vastaan videon julkitulon jälkeen. Zouman piti olla Hammersin avauksessa myös sunnuntaina Leicesteriä vastaan, mutta hänet pudotettiin viime hetkellä kokoonpanon ulkopuolelle sairastumisen vuoksi. Sky Sportsin asiantuntijavieraalta Graeme Sounessilta ei kuitenkaan herunut Zoumalle pienintäkään myötätuntoa.

– Minulla ei ole häntä kohtaan tippaakaan sympatiaa. Minulla on isoja vaikeuksia käsitellä tätä asiaa. Onko meillä hetki aikaa puhua siitä, skottilegenda kysyi.

– Se kissa ei ollut tehnyt mitään väärää. Sitä kiusattiin vain huvin vuoksi. Ei se johtunut suuttumuksesta, sillä he nauroivat.

– Millaisen esimerkin hän antoi lapselle lyötyään kissan pois lapsen käsistä? Pahimpana pidän silti sitä, että he päättivät ladata videon TikTokiin. Se levisi sosiaaliseen mediaan. Se, että he panivat sen someen kertoo siitä, etteivät he uskoneet tehneensä mitään väärää. He luulivat, että se olisi ihmisten mielestä hauskaa ja viihdyttävää.

– Se oli kaikilla tasoilla väärin.

Liverpoolia 80-luvun alussa kipparoineen Sounessin mukaan West Ham teki väärin peluuttaessaan Zoumaa.

[readmore from=Kurt-Zouma]

– Minusta West Ham hoiti tilannetta väärin ensimmäisestä päivästä lähtien. Minä en olisi enää peluuttanut häntä tällä kaudella. Pelaajana en haluaisi olla hänen kanssaan samassa pukukopissa. Lausunnot ja sakot eivät merkitse tässä tapauksessa mitään.

Kun studiokollega Jamie Carragher huomautti, että Zouma on saanut jo osakseen melko paljon mediaryöpytyksen myötä, ei Souness antanut hänen puhua loppuun, vaan huomautti heti väliin:

– Ei hän niin paljon ole kärsinyt kuin se kissa, Souness latasi.

Lähde: GiveMeSport