West Bromwichin ja Brightonin välisessä ottelussa nähtiin lauantaina poikkeuksellinen tuomio, joka keräsi kovaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa ja vierasjoukkueen leirissä.

Valioliigan kohutuomari Lee Mason hyväksyi Brighton-kapteeni Lewis Dunkin tasoitusmaalin vapaapotkusta, mutta muutti mieltään hämmentävällä tavalla.

Mason katsoi puolustajan ampuneen vapaapotkunsa liian aikaisin, eikä maalia sittenkään hyväksytty. Laukauksen hetkellä WBA:n maalivahti Sam Johnstone asetteli vielä muuria paikoilleen, ja Dunk ampui pallon nokkelasti tyhjään kulmaan.

LUE MYÖS: Valioliigan kohutuomari sekoili toden teolla – some räjähti nauruun: ”Tämä on ihan vitsi”

Dunkin mielestä Mason menetti otteen tapahtumarikkaasta, joka päättyi lopulta West Bromin 1-0-voittoon.

– Se oli nöyryyttävä, kauhistuttava päätös. Kysyin tuomarilta, että voinko antaa vapaapotkun. Hän puhalsi pilliinsä ja minä lauoin, Dunk totesi Sky Sportsille.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Football Daily

@footballdaily
🗣"It is embarrassing, a horrendous decision, he blew his whistle and I took it, why don't he come speak to the press, never, they hide behind their bubble"

A furious Lewis Dunk says Lee Mason's decision to disallow Brighton's free-kick was embarrassing

#WBABRI

– [Tuomio tapahtui] vain koska vaihtopenkki loi niin paljon paineita. Miksei hän (Mason) itse tule kertomaan näkemystään lehdistölle, kuten minä? He eivät koskaan tee näin, he vain piileskelevät omassa kuplassaan.

– En usko, että hän tiesi mitä hän teki. Hän hyväksyi maalin, mutta miksi? Enkä ymmärrä, miksi VAR:kin laittoi lusikkansa soppaan. Hän sanoi ääneen ”maali”… voitte tarkastaa sen videolta, jos haluatte.

[readmore from=Brighton]

– Menettikö hän otteensa pelistä? Kyllä, hän menetti. Se on fakta.

Mason ei ollut tuomaroinut Valioliigassa sitten helmikuun alun, jolloin Manchester United murskasi Southamptonin 9-0-lukemin ja hän toimi pelin neljäntenä erotuomarina.

Southampton vaati tuolloin, ettei Masonia nähtäisi enää jatkossa heidän peleissään. Erotuomari oli nimittäin tuomaroinut myös Southamptonin 0-1-tappio-ottelun Aston Villaa vastaan, jolloin Danny Ingsin myöhäinen tasoitus hylättiin kyseenalaisen paitsion vuoksi.

LUE MYÖS: