Everton ja Leeds ottivat mittaa toisistaan valioliigalauantain toiseksi viimeisessä ottelussa Goodison Parkilla.

Kyseessä oli kahden huippuvalmentajan, Carlo Ancelottin ja Marcelo Bielsan, ensimmäinen kohtaaminen koskaan, eikä se jättänyt ketään kylmäksi vähämaalisesta pelistä huolimatta. Viihdyttävä kamppailu päättyi lopulta Leedsin niukkaan 1-0-voittoon.

Leeds United

@LUFC
🙌 #LUFC take a bite out of the Toffees!

Kamppailun avausjaksolla kumpikin joukkue pääsi hyville maalintekopaikoille. Ainoastaan erinomainen maalivahtipelaaminen, heikko viimeistely sekä hylätyt maalit pitivät pelin nollissa.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin jopa 20 laukausta – enemmän kuin yhdenkään aiemman valioliigaottelun avausjaksolla tällä kaudella. 13 niistä lensi kohti Jordan Pickfordin vartioimaa Everton-maalia.

Toisella jaksolla kummankin joukkueen aktiivinen hyökkäyspelaaminen sai jatkoa. Tunnin pelin jälkeen Patrick Bamford pääsi jo sujauttamaan pallon maaliin, mutta paitsioloputus pelasti Evertonin vielä toistaiseksi.

79 minuuttia kestäneen odotuksen jälkeen maalihanat kuitenkin aukesivat, kun kamppailun 34. laukaus löysi tiensä maaliverkon perukoille.

Leedsin 23-vuotias brassihankinta Raphinha sai runsaasti tilaa kääntyä rangaistusalueen ulkopuolella, josta hänen matala kutinsa upposi nätisti oikeaan alakulmaan. Leeds siirtyi komealla kaukolaukauksella 1-0-johtoon ja asettui sen jälkeen varjelemaan omaa maaliaan.

Leeds piti verkkonsa puhtaana aina pelin loppuun saakka ja voitti ottelun 1-0. Bielsan miehistö nousee sarjataulukon 11. sijalle, kun Everton jää kuudenneksi, viiden pisteen päähän sarjaykköseksi nousseesta Liverpoolista.