Valioliigan hallitsevan mestarin Manchester Cityn esitys viime sunnuntain FA Cupin ottelussa oli jopa odotettua kovempi. City murjoi taululle rumat 7-0-lukemat sarjatasoa alempana Mestaruussarjassa pelaavaa Rotherham Unitedia vastaan.

Keskiviikkona Valioliigan sarjakakkonen City jatkaa kotimaan cup-pelejä. Manchesteriläisseura isännöi liigacupin välierien avausosassa Englannin Ykkösliigassa eli maan kolmannella sarjatasolla pelaavaa Burton Albionia.

Cityn ja Burtonin välisen ottelun Viasatilla selostava Ville Kuusinen ei anna vierasjoukkueelle juuri mahdollisuuksia illan kamppailuun taivaansinisiä vastaan.

– Rotherhamia vastaan Cityltä nähtiin vahva miehistö ja sen kautta vahva lopputulos. Pep Guardiolan puheet ovat viitanneet hieman rotaatiotaan, mutta vaikka City lähtisi C-miehistöllä otteluun, on odotettavissa yksipuolinen näytös, Kuusinen arvioi.

– Burton on tehnyt hienoa työtä ja vaikka kuinka romantikon silmin katsoisi, City on se joka marssii Wembleylle (finaaliin). Jännitettävää on lähinnä siinä, kumpi siellä on vastassa – Chelsea vai Tottenham.

Tottenhamin ja Chelsean muodostaman toisen välieräparin avausosa pelattiin tiistaina. Spurs otti paikallisvastustajastaan niskalenkin Harry Kanen avausjakson rangaistuspotkuosumalla, joka jäi ottelun ainoaksi. Otteluparin toinen osa pelataan Stamford Bridgellä 24. tammikuuta.

Manchester Cityn ja Burtonin välinen toinen osa pelataan puolestaan 23. tammikuuta vain 6912-paikkaisella Pirelli Stadiumilla.

Englannin liigacupin välieräparin Manchester City-Burton ensimmäinen osaottelu näkyy keskiviikkona 9.1. klo 21.35 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa Ville Kuusisen selostamana.