Pep Guardiola haluaa Lionel Messin lopettavan uransa Barcelonassa: ”Olen sanonut sen tuhat kertaa”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola vakuuttaa, että hän haluaa Lionel Messin päättävän uransa Barcelonassa.

Guardiola, 49, solmi torstaina Cityn kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen, mikä vahvisti entisestään huhuja siitä, että hän haluaisi tuoda entisen suojattinsa Manchesteriin. Argentiinalaistähti Messi, 33, pelasi Guardiolan alaisuudessa Barcelonassa vuosina 2008-2012.

Kuudesti maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Messi on viettänyt koko ammattilaisuransa kasvattajaseurassaan Barcelonassa, mutta hän ilmoitti viime kesänä, että haluaa jättää seuran.

Messi yritti vedota sopimuspykälään, jonka mukaan hän saisi purkaa diilinsä, kunhan ilmoittaa siitä kauden jälkeen Barcelonalle. Katalonialaisjätin seurajohto esti kuitenkin joukkueen kapteenin aikeet sanomalla, että pykälä olisi pitänyt aktivoida aikaisemmin. Koronaviruspandemian takia La Ligan kausi venyi pitkälle kesään.

Messi jäi lopulta Barcelonaan, mutta perusteli päätöksensä sillä, ettei halunnut haastaa rakasta seuraansa oikeuteen. Hän teki kuitenkin selväksi, että on hyvin tyytymätön seurajohdon toimintaan.

Argentiinalaistähden tulevaisuus on vielä hämärän peitossa, sillä hänen sopimuksensa Barcelonassa päättyy tämän kauden jälkeen. Messi on siis saatavilla ensi kesänä ilman siirtokorvausta, jos hän ei solmi uutta diiliä.

Oman käänteensä saagaan tuo kuitenkin se, että Messin kritisoima Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ja koko muu seurahallitus erosivat lokakuussa. Barcelona valitsee uuden puheenjohtajansa tammikuussa, ja jokainen ehdokas on kertonut, että haluaisi pitää Messin seurassa.

Guardiolan luotsaama Manchester City on ollut jo pitkään yhdistettynä Messiin. Espanjalaisluotsi sanoi kuitenkin perjantaina, että toivoo Messin ripustavan nappulakenkänsä naulaan Barcelonassa.

– Messi on Barcelonan pelaaja. Olen sanonut sen tuhat kertaa. [Barcelonan] fanina haluan Leon päättävän uransa siellä, kommentoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Hänen sopimuksensa päättyy tämän kauden jälkeen, enkä tiedä, mitä hänen mielessä liikkuu.

– Olen valtavan kiitollinen Barcelonalle siitä, mitä he ovat tehneet puolestani, sanoi Guardiola, joka on itsekin katalonialaisseuran kasvatti.

– He antoivat minulle kaiken, kun olin siellä akatemiassa, pelaajana ja managerina. Juuri nyt Messi on Barcelonan pelaaja ja siirtoikkuna on auki kesä- ja heinäkuussa.

– Meillä on uskomattomia pelejä ja tavoitteita ja asioita, jotka haluaisimme saavuttaa. Se on ainoa asia mielessämme. Muista asioista en voi sanoa mitään.