Sarjaykkönen Liverpool jatkoi dominoivaa voittoputkeaan sunnuntaina, kun se kaatoi Chelsean vieraissa 2-1-lukemin.

Trent Alexander-Arnoldin ja Roberto Firminon osumat ensimmäisellä puoliajalla riittivät kaatamaan sinnikkäät sinipaidat N’Golo Kantén kauniista soolomaalista huolimatta. Chelsealta vietiin myös yksi maali VAR-tarkastuksen seurauksena juuri ennen Liverpoolin toista osumaa.

Chelsea ei ole voittanut Frank Lampardin alaisuudessa vielä yhtäkään ottelua Stamford Bridgellä.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Here's how today's Chelsea team looks! 👊

What do you think? #CHELIV

Liverpool FC

@LFC
📋 #CHELIV team news. Today's line-up 🆚 @ChelseaFC...

Liverpool otti kamppailussa johdon komealla tavalla, kun peliä oli takana vain 14 minuuttia.

Andreas Christensen aiheutti vapaapotkun aivan rangaistusalueen reunalta kaadettuaan Sadio Manén sääntöjen vastaisesti. Mohamed Salah siirsi pallon sivuun Trent Alexander-Arnoldille, joka tykitti sen pysäyttämättömästi maalin yläkulmaan.

Chelsean vaikea alku sai jatkoa, kun Emerson joutui jättämään kentän takareisivamman takia. Sisään vaihdettiin Marcos Alonso.

Sinipaidat pääsivät otteluun paremmin mukaan ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen. Andreas Christensen vapautti Tammy Abrahamin erinomaisella pystysyötöllä läpiajoon, mutta englantilaiskärjen laukaus pysähtyi Adriánin jalkoihin.

Hetkeä myöhemmin Chelsea sai pallon ihan maaliinkin saakka, mutta VAR hylkäsi osuman lopulta paitsiona. Mason Mount oli jalan verran paitsiossa tilanteen rakenteluvaiheessa, eikä Cesar Azpilicuetan tekemää osumaa voitu lopulta hyväksyä.

Chelsea-kannattajien juhlat loppuivat kuin seinään, ja Liverpool jatkoi siitä mihin se ennen avausmaaliaan jäi. Azpilicueta aiheutti vapaapotkun kentän vasemmalta laidalta, minkä Liverpool hyödynsi taas erinomaisella tavalla.

Alexander-Arnold siirsi pallon Andrew Robertsonille, joka keskitti pallon kierteisenä boksiin. Roberto Firmino nousi Christensenin ja Alonson välistä korkeimmalle, ja puski pallon vastustamattomasti maaliin.

Liverpoolin toisen maalin jälkeen Frank Lampardin ongelmat sen kun vain kasaantuivat, kun jälleen yksi Chelsean puolustaja joutui jättämään kentän. Mohamed Salahin laukauksen tielle heittäytynyt Fikayo Tomori osui Christenseniä ikävästi jaloille, eikä tanskalaistoppari kyennyt jatkamaan peliä. Tilalle vaihdettiin Kurt Zouma.

Toisella jaksolla Firminolle avautui avopaikka ottelunsa toiseen maaliin, mutta Kepa Arrizabalagan hieno torjunta piti Chelsean mukana pelissä. Espanjalaisvahti joutui hetkeä myöhemmin koetukselle myös joukkuetovereidensa toimesta, kun Zouma oli purkaa pallon Azpilicuetan kautta omiin. Kepa ehti kuitenkin juuri ja juuri pallon tielle.

Chelsea kävi lähellä maalia tunnin pelin kohdalla, kun pallo putosi kulmapotkun jälkeen N’Golo Kantélle rangaistusalueen reunalla. Ranskalaispelaajan vasemman jalan laukaus meni kuitenkin hieman ohi tolpan. Yrityksen seurauksena sinipaidat kuitenkin piristyivät ja saivat ottelun paremmin haltuunsa.

Chelsea painosti pitkään, ja nousi 71 minuutin kohdalla maalin päähän Kantén upean yksilösuorituksen päätteeksi. Keskikenttäpelaaja pyörähti vapaaksi rangaistusalueen reunalle, kuljetti pallon kanssa boksiin ja viimeisteli sen kauniisti maalin yläkulmaan, tuoden Chelsean mukaan peliin.

Tammy Abraham, joka kävi lähellä maalia ensimmäisellä jaksolla, jätti kentän 76 minuutin kamppailun jälkeen. Hänen tilalleen vaihdettiin Michy Batshuayi, jolla oli aluksi hankaluuksia päästä mukaan peliin. Belgialaiskärki kävi kuitenkin lähellä tasoitusta kolme minuuttia ennen päätösvihellystä, kun hänen puskunsa suuntautui hieman ohitse Liverpool-maalin.

Koko ottelun hieman pimennossa ollut Mason Mount vastasi Chelsean seuraavasta maalipaikasta, mutta hänkään ei onnistunut ohjaamaan Alonson keskitystä maalipuiden väliin. Jorginho yritti seuraavaksi onneaan kaukaa, mutta laukoi pallon reilusti yli maalin.

Chelsea hallitsi palloa viimeisen kymmenminuuttisen aikana yli 70-prosenttisesti, mutta tasoitusmaali jäi vain haaveeksi. Ottelu päättyi lopulta Liverpoolin 2-1-voittoon.

Samaa aikaan pelatussa ottelussa Arsenal voitti Aston Villan 3-2-lukemin Emirates Stadiumilla (lue lisää).