Liverpool voitti West Hamin maanantaina 3-2 Valioliigan 27. kierroksen päätösottelussa Anfieldilla.

Liverpool FC

@LFC
🔴 Our team to face @WestHam 🔴

@JamesMilner is out as a precaution due to a slight muscle strain.

West Ham United

@WestHam
Our team to take on @LFC tonight...

#LIVWHU

West Ham oli heti ottelun alussa pahasti helisemässä. Hieman huonommalla tuurilla vierasjoukkue olisi voinut joutua tappioasemaan jo kuudennella minuutilla, kun maalivahti Łukasz Fabiańskin avaus pysähtyi prässäämään tulleen Sadio Manén jalkoihin. Hammersin onneksi peliväline kimposi päätyrajasta yli.

Kolme minuuttia myöhemmin pallo päätyikin jo verkkoon. Trent Alexander-Arnold kirjautti itselleen kauden 11. maalisyötön Valioliigassa, kun Georginio Wijnaldum puski hänen keskityksensä taidokkaasti sisään. 1-0.

14 - Liverpool have scored more headed goals than any other Premier League side this season (14). Bonce.

Lontoolaisvieraat ilmoittautuivat otteluun mukaan vain hetkeä myöhemmin. Robert Snodgrassin antama kulmapotku tavoitti rangaistusalueelta Issa Diopin, joka puski pallon maaliin. Liverpoolin maalivahti Alisson Becker sai näppejään puskun tielle, muttei kyennyt estämään takaiskua. Diopin osuma jäi West Hamin avauspuolikkaan ainoaksi maalia kohti suuntautuneeksi yritykseksi. 1-1.

174 - There were just 174 seconds between Liverpool opening the scoring and West Ham equalising through Issa Diop. Quickfire.

Fabiański paikkaili alun haparointiaan esittämällä komean torjunnan Mohamed Salahin laukaukseen. Egyptiläisen kuti näytti jo painuvan takakulmaan, mutta puolalaistorjuja ylsi juuri ja juuri palloon.

West Hamin tasoitusmaalissa Diopille kaksinkamppailun hävinnyt Joseph Gomez oli pienoisissa vaikeuksissa 25. minuutilla, kun Michail Antonio nappasi pallon häneltä ja kirmasi puolittaiseen läpiajoon. Alisson ehti kuitenkin tolppien välistä riittävän ajoissa vastaan ja poimi pelivälineen syliinsä.

Liverpool oli lähellä maalintekoa vielä viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Virgil van Dijk kohosi kulmapotkutilanteessa korkeimmalle, mutta hollantilaispuolustajan pusku osui ylärimaan.

Pallonhallinta meni ensimmäisellä puoliskolla Liverpoolin hyväksi 73-27. Kotijoukkue rakenteli avausjaksolla 11 maalintekoyritystä, joista kaksi suuntautui kohti Fabiańskin vartioimaa verkkoa.

Toinen puoliaika käynnistyi West Hamin kannalta ikävällä tavalla. Keskikenttäpelaaja Tomáš Souček jäi maahan makaamaan jo ensimmäisellä minuutilla, ja hänen tilalleen vaihdettiin Pablo Fornals.

@WestHam
Soucek has pulled up with an injury and needs to leave the field. Fornals is on.

#LIVWHU 1-1 (47)

Liverpool aloitti myös toisen jakson vahvasti, mutta West Ham järkytti kotiyleisöä 54. minuutilla. Declan Rice pääsi keskittämään oikealta laidalta Fornalsille, joka oli unohtunut isäntien puolustukselta pilkun tietämille täysin vapaaksi. Fornals siirsi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan verkkoon ja ryntäsi tuulettamaan riehakkaasti. 1-2.

2 - Liverpool have conceded more goals tonight vs West Ham (2), than they did in their previous 11 Premier League games combined (1). Asleep.

Fabiański oli pitkään vahva ehdokas ottelun parhaaksi pelaajaksi, mutta hänelle sattui 69. minuutilla kammottava moka. Andrew Robertson nousi vasemmalta laidalta rangaistusalueelle ja tarjoili syötön takaviistoon Salahille. Egyptiläistähden veto suuntautui suoraan kohti Fabiańskia, mutta puolalaisvahti imuroi pallon jalkojensa välistä sisään. 2-2.

WhoScored.com

@WhoScored
📸 CAPTION

Lukasz Fabianski reacts to his howler that allows Liverpool to draw level

Only Newcastle and Aston Villa (both 9) have now committed more errors leading to an opposition goal than West Ham (8) in the Premier League this season

West Ham vaikutti jo nappaavan tärkeän pisteen Anfieldilta, mutta Liverpool käänsi ottelun voitokseen 81. minuutilla. Gomezin laukaus kimposi Hammers-kippari Mark Noblen kautta Alexander-Arnoldille, joka nosti pallon yli Fabiańskin. Sadio Manén tarvitsi lopuksi vain siirtää peliväline maalin edustalta tyhjään verkkoon. 3-2.

Mané toimitti hetkeä myöhemmin pallon uudestaan maaliin, mutta hän oli syötön lähtiessä paitsiossa, joten osuma hylättiin.

Vaihdosta sisään tullut Jarrod Bowen aiheutti seuraavassa tilanteessa sydämentykytyksiä kotiyleisölle toisessa päädyssä. Hän pääsi läpiajoon Michail Antonion mahtavasta syötöstä, mutta Alisson nollasi hyökkääjän yrityksen.

Koko sarjakauden tappioitta pelannut Liverpool jatkaa Valioliigan piikkipaikalla 22 pisteen erolla Manchester Cityyn. West Ham on yhä 18. sijalla, yhden pisteen perässä Aston Villaa.