Englannin kolmannella sarjatasolla pelaavan Shrewsbury Townin managerin Sam Rickettsin mukaan Liverpoolin päätös lepuuttaa ykköstähtiään koituu hänen seuralleen taloudellisesti isoksi kolhuksi.

Ykkösliigan alemmassa keskikastissa majaileva Shrewsbury nousi toissa viikolla Valioliigan kärkijoukkuetta vastaan kahden maalin tappioasemasta 2-2-tasapeliin FA Cupin neljännellä kierroksella. Näin ollen Liverpool isännöi tänään, tiistaina, Shrewsburya uusintaottelussa. Voittaja kohtaa viidennellä kierroksella Chelsean.

Liverpool lepuutti jo ensimmäisessä kohtaamisessa monia avainpelaajiaan, mutta pelin jälkeen saksalaismanageri Jürgen Klopp ilmoitti, että hän tai kukaan Liverpoolin ykkösjoukkueen pelaajista ei osallistu uusintaotteluun lainkaan. Tähän syynä on se, että tämän illan ottelu pelataan Valioliigan uudella talvitauolla, eikä Klopp halua viedä pelaajiltaan paljon kaivattuja lepopäiviä.

Kloppin sijasta Liverpoolia valmentaa illalla alle 23-vuotiaiden joukkueen valmentaja Neil Critchley. Mohamed Salahin, Virgil van Dijkin ja Alisson Beckerin sijasta kentällä nähdään Liverpoolin akatemiapelaajia.

Critchley kertoi, että Klopp saattaa soittaa joukkueelle tauon aikana, kuten hän teki myös joulukuussa. Tuolloin Liverpool oli hieman vastaavassa tilanteessa, kun Klopp oli edustusjoukkueen kanssa seurajoukkueiden MM-turnauksessa Qatarissa samaan aikaan, kun Critchley johdatti reservit liigacupin otteluun Aston Villaa vastaan.

Jürgen Klopp ja Sam Ricketts paiskasivat kättä ensimmäisen kohtaamisen yhteydessä. Kuva: Getty Images

Liverpoolille avainpelaajien tauko tekee hyvää, mutta Shrewsbury Townille illan vastustajan päätös on myrkkyä.

Manageri Rickettsin mukaan Shrewsbury tienaa uusintaottelusta puoli miljoonaa puntaa (noin 590 000 euroa) vähemmän kuin se voisi saada. Kumpikin seura saa 45 prosenttia ottelun lipputuloista, mutta aikuisten pääsylipun hinta on laskettu 15 puntaan ja lasten yhteen puntaan. Peliä ei televisioida lainkaan, minkä takia Shrewsbury ei saa Englannin jalkapalloliitolta 75 000 punnan televisiointipalkkiota.

[readmore from=Shrewsbury]

Shrewsbury tienasi neljä vuotta sitten miljoona puntaa, kun se isännöi Manchester Unitedia FA Cupin televisioidussa ottelussa. Niillä rahoilla seura rakensi itselleen uuden harjoituskentän. Nyt Shrewsburyn odotetaan saavan illan ottelusta vain 100 000 – 150 000 puntaa.

– Sillä on valtava vaikutus. Ne tulot ovat meidän kaltaiselle omavaraiselle seuralle elintärkeitä, kommentoi Ricketts Mirrorin mukaan.

– Meidän kaltaisessa seurassa jokaisella pennillä on väliä. Isoin pettymys tässä on, että jäämme ilman tuloja.

– Normaalisti vierasottelu Liverpoolia vastaan toisi paljon tuloja, mutta meidän saamamme summa tulee olemaan täysin erilainen.

– Siinä olisi mahdollisuus rakentaa jotain, mitä me voisimme hyödyntää 10-15 vuoden ajan. Sillä rahalla voisimme parantaa kenttiämme tai saada yhden pelaajan lisää.

Ricketts sanoi keskustelleensa aiheesta myös Kloppin kanssa ja kertoi Valioliigan huippuvalmentajan pahoitelleen tilannetta. Hän ymmärtää hyvin saksalaismanagerin kannan.

– Puhuin Jürgenille ensimmäisen ottelun jälkeen, ja meillä oli hyvä 20-30 minuutin keskustelu.

– Hän oli todella avoin. Hän selitti oman ajattelunsa ja minä ymmärrän sen täysin. Jos talvitauko luvataan, niin sellainen pitää myös saada.