Neljä Valioliigan ennätystä Liverpoolin haarukassa – katso nykyiset lukemat ja vertaile Kloppin ryhmän tahtiin

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin kausi Valioliigassa on toistaiseksi ollut historiallisen vahva. Tästä kertoo paljon muun muassa se, että matemaattisesti joukkue voisi varmistaa mestaruuden jo kolmen viikon päästä maaliskuun 7. päivä. Tämä toki vaatisi muiden joukkueiden kompastelua.

Joka tapauksessa meno on tähän asti ollut vakuuttavaa. Tämä tulee ilmi, kun selaa Valioliigan ennätysten historiaa ja vertaa sitä Liverpoolin tahtiin. Jürgen Kloppin ryhmän haarukassa olevat ennätykset ovat seuraavat.

  • Eniten pisteitä – nykyinen ennätys 100 pistettä
  • Suurin piste-ero voittajan ja toiseksi tulleen välillä – nykyinen ennätys 19 pistettä
  • Eniten voittoja kauden aikana – nykyinen ennätys 32 voittoa
  • Peräkkäisiä voittoja – nykyinen ennätys 18 voittoa

Piste-ennätys on tällä hetkellä Manchester Cityn hallussa, joka keräsi tasan sata pistettä kaudella 2017-18. Liverpoolilla on tällä hetkellä mahdollisuudet kerätä huimat 112 pistettä. Jos joukkue pelaa loppukauden samalla pistekeskiarvolla kuin tähän asti, olisi sen pistemäärä kauden päätyttyä 110 pistettä.

Suurin piste-ero on myös Man Cityn 17-18 -kaudesta. Tuolloin eroa 1. ja 2. joukkueen välillä oli 19 pistettä. Liverpool on tällä hetkellä 22 pistettä lähintä uhkaajaansa edellä.

Ottaakseen voittoennätyksen nimiinsä, Liverpoolin tulee voittaa yhdeksän viimeisestä 13 pelistään. Arvaatko jo nykyisen ennätyksen haltijan? Man City ja kausi 17-18.

Perättäisiä voittoja joukkueella on kasassa jo 16 kappaletta. Nykyiseen ennätykseen on siis matkaa vain kaksi peliä. Man City voitti 18 perättäistä ottelua vuonna 2017 elokuun ja joulukuun välisenä aikana.

Tänään Liverpoolin ennätysmarssin tiellä pyrkii seisomaan Teemu Pukin Norwich. Ottelu alkaa klo 19:30.

Kertoimet ottelulleWatford - Liverpool29.02.2020