Liverpool epäonnistui varmistamaan paikkansa Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun se hävisi keskiviikkoiltana Atalantalle 0-2-lukemin. Ennen marraskuun maajoukkuetaukoa Liverpool voitti italialaisseuran vieraissa luvuin 5-0.

Jürgen Klopp lepuutti ottelussa useita ykkösjoukkueensa pelaajia. Kostas Tsimikas, Rhys Williams, Neco Williams, Curtis Jones ja Divock Origi nimettiin kaikki avaukseen, kun esimerkiksi Fabinho, Andrew Robertson ja viime kierroksella hattutempun maalannut Diogo Jota aloittivat penkillä.

Liverpool FC

@LFC
🔴 TEAM NEWS 🔴

Our line-up to face @Atalanta_BC 👊

Ensimmäisen puoliajan jälkeen joukkueiden välillä ei ollut mitään erottamassa niitä toisistaan.

Atalanta kävi lähempänä maalia, kun Robin Gosens oli yllättää Alisson Beckerin pienestä kulmasta. Brassivahti piti tulisen vedon kuitenkin ulkona, jonka jälkeen Alejandro Gomezin laukaus rangaistusalueen reunalta viuhui ohi isäntien verkon.

Liverpoolin avausjakson ainoa maalintekopaikka avautui Mohamed Salahille, jonka oikean jalan laukaus lensi kuitenkin yli riman. Kotijoukkue ei tuntunut missään vaiheessa saavan otetta Atalantan määrittämästä pelitemmosta.

1 - Liverpool attempted just one shot in the first half against Atalanta (Mo Salah in the 44th minute), their lowest in the opening 45 minutes of a competitive match at Anfield since January 2017 in a Premier League game against Chelsea (also one). Reserved.

Toisella puoliajalla italialaisjoukkue jatkoi ottelun hallitsemista. Kun Anfieldin pelikellossa tuli tunti täyteen, avasivat vieraat myös omat maalihanansa.

Gomez antoi vasemmalta laidalta kierteisen keskityksen boksiin, josta puolustuslinjan edestä karannut Josip Ilicic ohjasi sen taitavasti sisään. Liverpoolin puolustus oli viimein murrettu ja Atalanta siirtyi johtooon. 1-0.

Klopp reagoi päästettyyn maaliin tekemällä peräti neljä pelaajavaihtoa. Se ei kuitenkaan Gian Piero Gasperinin miehistöä hetkauttanut. Vain neljä minuuttia ensimmäisen jälkeen, Atalanta ohitti Alissonin toistamiseen.

Kaikki lähti jälleen Gomezin keskityksestä, joka putosi tällä kertaa Hans Hateboerin päähän rangaistusalueen sisällä. Hollantilaislaituri voitti pääpallon Robertsonia vastaan ja nikkasi pelivälineen maalin suulle, josta Gosens ohjasi sen sisään. 2-0.

2 - Liverpool are two goals behind in a Champions League game at Anfield for the first time since October 2014 (versus Real Madrid). Unfamiliar.

Ottelun tempo kasvoi, mutta Liverpoolin maalintekoyritykset jäivät melko heiveröisiksi. Lopulta peli päättyi Liverpoolin 0-2-tappioon. Kyseessä oli ensimmäinen kerta Kloppin alaisuudessa, kun Liverpool jäi Mestarien liigan kotipelissä ilman yhtäkään laukausta kohti maalia.

Atalanta nousee voiton myötä seitsemään pisteeseen, kun Liverpool pitää lohkon kärkipaikasta kiinni yhdeksällä pisteellä. Ajax on myös seitsemässä pisteessä voitettuaan FC Midtjyllandin samaan aikaan lukemin 3-1.