Lähteekö Mohamed Salah Liverpoolista?

Vielä viime kaudella kysymys olisi kuulostanut melko utopistiselta, mutta sittemmin tilanne on muuttunut. Manageri Jürgen Kloppkin on myöntänyt, että Salah pettyi managerin taannoiseen päätökseen.

Liverpoolissa aikoinaan vajaa 300 ottelua pelannut Dietmar ”Didi” Hamann on sitä mieltä, että Salahin lähtö on todennäköinen. Hamannilla on jo mielessä pelaaja, joka Liverpoolin olisi syytä pyrkiä hankkimaan, mikäli Salah nostaa kytkintä.

– Mielestäni tämän hetken paras laitahyökkääjä on Kingsley Coman, Hamann sanoi AS:n mukaan.

– Hänellä oli loukkaantumisongelmia, kun hän siirtyi Bayern Müncheniin, mutta sittemmin hän on jättänyt ne taakseen. Hän on hyvä molemmilla jaloillaan, hän on nopea, todella fiksu, hän tekee upeita ratkaisuja ja hänen vetonsakin on kehittynyt paljon. Sen [Salahin seuraajan] täytyy olla Coman.

– Bayern München ei kyllä mielellään luopuisi hänestä, he ovat olleet tyytyväisiä häneen.

[readmore from=Liverpool]

Hamannin mukaan Salahin lähtö Liverpoolista sysäisi joka tapauksessa dominot liikkeelle.

– Jos Salah lähtee – ja se on mielestäni todennäköistä – se saa aikaan dominoefektin. Liverpoolin olisi pakko ostaa joku tilalle. Asiat tapahtuisivat nopeasti.

28-vuotias Salah on edustanut Liverpoolia kesästä 2017 lähtien ja hänen sopimuksensa umpeutuu kesällä 2023. 175 ottelua on tuottanut 110 maalia ja 45 maalisyöttöä.

Coman taas on 24-vuotias ja hän on pelannut Bayernissa kesästä 2015 lähtien (ensimmäiset kaksi kautta lainalla). 176 ottelussa ranskalainen on summannut tehot 38+44. Salahin tavoin Comanin sopimus umpeutuu kesällä 2023.