Tottenham voi pilata myös Manchester Cityn valioliigakauden – ”Pep ei anna ikinä sen selityksen mennä läpi”

© Kuva: Getty Images

Manchester City ja Tottenham iskevät yhteen kolmannen kerran puolentoista viikon sisällä, kun Mestarien liigan puolivälierien jälkeen edessä on kohtaaminen Valioliigassa lauantaina.

Lauantain vierasjoukkue Tottenham shokeerasi Cityn Mestarien liigassa, kun se vei välieräpaikan dramaattisten vaiheiden jälkeen vierasmaalisäännöllä yhteismaalein 4-4. Mestarien liigan voitto jää näin Cityllä yhä toteutumattomaksi haaveeksi ja seuraavaksi Spurs voi vahingoittaa Cityn haaveita toisesta perättäisestä Valioliigan mestaruudesta.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen ei pidä lainkaan mahdottomana, että Etihad Stadiumilla nähtäisiin toinen yllätys samalla viikolla.

– Vaikka City onkin pelillisesti usein Valioliigan pelaavin, rakennusvaiheeltaan ylivoimaisesti paras joukkue, annan Spursille mahdollisuudet tässäkin pelissä.

– Minulle Spurs on aggressiivinen joukkue, parhaimmillaan joukkue joka menee välillä jopa surutta tilanteisiin ja pystyy tämän kaiken lisäksi myös parhaimpana päivänään pelaamaan nopeaa ja tehokasta hyökkäävää jalkapalloa, Rautiainen toteaa Valioliiga.comille.

Keskiviikon Mestarien liigan ottelussa City puhkoi Tottenhamin puolustuksen neljä kertaa. Viides takaisku lisäajalla otettiin takaisin, kun VAR-tarkistus totesi Raheem Sterlingin kolmatta maalia edeltäneen paitsion.

Mikäli Spurs mielii tärkeitä Valioliiga-pisteitä, sama hurlumheimeininki ei saa toistua.

– Spursin alakerran täytyy onnistua Cityä vastaan täydellisesti. Siihen kuuluu (maalivahti) Hugo Lloris, siihen kuuluu belgialaiset topparit. Se mikä Spursilla täytyy ennen kaikkea toimia lauantaina on laitapakkien puolustuspelaaminen, Rautainen linjaa.

City lähtee lauantain otteluun Valioliigan kakkospaikalta. Ottelun enemmän pelannut Liverpool on kärjessä kaksi pistettä edellä.

Tottenham on sarjassa kolmantena, mutta Arsenal ja yhden ottelun enemmän pelannut Chelsea väijyvät vain pisteen päässä eikä eroa Manchester Unitediinkaan ole kuin kolme pistettä.

”Pep ei selittele otteluruuhkalla”

Mestaruudesta taistelevan Cityn lähipäivien ohjelma on erittäin tiukka, sillä Tottenhamin jälkeen edessä on keskiviikkona vierailu paikallisvastustaja Manchester Unitedin pyhättöön Old Traffordille. Pasi Rautiaisen mukaan Cityn päävalmentaja Pep Guardiola ei anna mitään mahdollisuuksia selittelyyn sillä, että kovia pelejä on paljon lyhyen ajan sisällä.

– Pep sanoo pelaajilleen: ”Hei, te olette nuoria miehiä. Me ei treenata itseämme kuoliaaksi. Nyt on se hetki, kun korjataan hedelmät. Tätä varten me ollaan oltu pitkillä leireillä kesällä -18. Te olette terveitä ja saatte pelata tässä joukkueessa. Tämä on teidän velvollisuutenne panna kaikki peliin.”

– Tämä on Pepin joukkue, hän on saanut sitä rakentaa ja hankkia näitä pelaajia. Eihän hän voi sanoa vastoin sitä mitä hän on itse tehnyt, että on liian vähän jätkiä tai että taso ei riitä. Pep ei anna ikinä sen selityksen mennä läpi, Rautiainen toteaa.

Suora lähetys Manchester City – Tottenham -ottelusta alkaa Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa lauantaina 20.4. klo 14.25. Pasi Rautiainen ja Mika Kottila ennakoivat Ville Klingan johdolla ottelua Valioliiga-studiossa klo 14.00 alkaen.

Kimmo Mäkinen

Kertoimet ottelulleLeicester City - Manchester City22.02.2020