Manchester City on FA Cupin mestari. Joukkue voitti lauantain loppuottelussa Watfordin peräti 6-0-lukemin Wembley Stadiumilla.

Manchester Citystä tuli täten englantilaishistorian ensimmäinen joukkue, joka on onnistunut voittamaan sekä FA Cupin, Valioliigan että Liigacupin saman kauden aikana.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
🏆 @ManCity:

1st team to win the domestic treble in England
4th team to win FA Cup & League Cup in the same season
Equal biggest win in FA Cup final history (Bury 6-0 Derby in 1903)

Manchester City otti ottelun odotetusti haltuunsa kamppailun ensiminuuteista lähtien. Watford kuitenkin osoitti vaarallisuutensa vastahyökkäysten kautta.

Ottelun ensimmäinen kunnollinen maalipaikka nähtiin yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun Roberto Pereyra pääsi laukomaan puolittaisesta läpiajosta kohti maalia. Ederson tuli kuitenkin maaliltaan erinomaisesti vastaan ja torjui argentiinalaispelaajan yrityksen.

Watford vaati hetkeä myöhemmin rangaistuspotkua, kun Vincent Kompany blokkasi Abdoulaye Doucourén laukauksen kädellään. Erotuomari Kevin Friend ei kuitenkaan välittänyt ranskalaispelaajan valituksista.

Manchester City otti ottelun taas haltuunsa ja jatkoi Watford-puolustuksen sahaamista. 26 minuutin pelin jälkeen painostus alkoi tuottamaan tulosta.

Raheem Sterling puski pallon Kiko Femenian ylitse David Silvalle, joka laukoi pallon rangaistusalueen sisältä maaliin. City siirtyi ansaitusti 1-0-johtoon.

39. minuutilla maaliverkot heiluivat taas. Bernardo Silva nosti pallon maalin kauniisti takatolpalle, mistä Gabriel Jesus ohjasi pallon maaliin.

Sterling kävi kuitenkin tuikkaamassa pelivälineen vielä viivalta sisään, varastaen brassihyökkääjän osuman aluksi nimiinsä. Maali kirjattiin lopulta ottelun jälkeen Jesusin nimiin.

Watford väläytteli vielä muutamaan otteeseen ensimmäisen jakson lopulla, mutta tauolle edettiin Cityn 2-0-johdossa. Toisella puoliajalla ottelu jatkui samassa hengessä.

Gabriel Jesus luuli vieneensä Cityn jo 3-0-johtoon, kun hän puski pallon maaliin 48. minuutilla. Tuomari vihelsi tilanteen kuitenkin paitsioksi. Hetkeä myöhemmin Aymeric Laporte kävi kulmapotkusta lähellä.

Gerard Deulofeu pääsi yrittämään maalintekoa tunnin pelin kohdalla. Espanjalaishyökkääjä sai korkean pystypallon kiinni Cityn rangaistusalueen sisällä, mutta hänen laukauksensa meni hieman ohitse maalin.

61. minuutilla oli Cityn vuoro osoittaa tehokkuutta ja nopeutta vastahyökkäyksissä. Sterling riisti pallon Pereyralta, jonka jälkeen hän lähetti Gabriel Jesusin ja Kevin de Bruynen läpiajoon kahdella yhtä vastaan. Jesus asetti pallon belgialaistaiturille, joka ohitti Heurelho Gomesin ja upotti pallon tyhjiin. City siirtyi täten jo 3-0-johtoon.

Lisää oli kuitenkin tulossa. Watford lähetti entistä enemmän miehiä ylöspäin, mikä kostautui kentän toisessa päässä.

68. minuutilla de Bruyne pelasi Jesusin läpiajoon ja brassikärki laukoi pallon varmasti sisään. Watford oli lyöty, mutta Cityllä riitti vielä hyökkäysvoimaa.

81. minuutilla maaliverkot heiluivat taas. Bernardo Silva murtautui boksiin ja keskitti pallon matalana takatolpalle. Sterling ehti palloon ensimmäisenä ja laukoi pallon maaliin.

Kuusi minuuttia myöhemmin Sterling maalasi toistamiseen, tällä kertaa de Bruynen keskityksestä.

John Stonesilla oli vielä yksi maalipaikka ottelun lisäajalla, mutta Gomes sai lopettaa kamppailun, ja kenties uransa, erinomaiseen jalkatorjuntaan.

Kevin de Bruyne valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Belgialaistaituri ehti tehdä yhden ja syöttää kaksi maalia oltuaan kentällä vain 35 minuuttia.

Päivitys 22:07 18.5.2019: Manchester Cityn toinen maali on kirjattu Gabriel Jesusin nimiin ottelun jälkeisen videotarkastuksen perusteella. Maalisyöttö kirjataan täten Bernardo Silvalle.