Lehti: Manchester Cityltä saatetaan vähentää pisteitä Valioliigassa

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityltä saatetaan vähentää pisteitä Valioliigassa Euroopan jalkapalloliiton asettaman rangaistuksen takia, kertoo The Independent.

Uefa ilmoitti perjantaina, että City suljetaan kahdeksi seuraavaksi kaudeksi sen kilpailuista ja seura saa 30 miljoonan euron sakon. Rangaistuksen taustalla ovat ”vakavat rikkomukset” seuroja koskevia taloudellisia sääntöjä (Financial Fair Play) kohtaan.

Independentin mukaan Cityä odottanee rangaistus myös Valioliigalta, joka on Uefan ja siten Financial Fair Playn alainen sarja.

Jokaisen seuran on tehtävä totuudenmukainen talousselvitys Valioliigalle saadakseen sarjalisenssin, ja sama selvitys on toimitettava myös Uefalle. Tiedot eivät voi siis poiketa toisistaan.

Independentin tietojen mukaan Valioliigan johdossa keskusteltiin Cityn mahdollisesta rangaistuksesta jo ennen kuin Uefa ilmoitti perjantaina julkisesti päätöksestään. Pistevähennys vaikuttaa tällä hetkellä todennäköisimmiltä vaihtoehdolta.

Viime kaudella Englannin triplamestaruuden voittanut Manchester City on kirjoitushetkellä* Valioliigassa toisena, 22 pisteen päässä kärkijoukkue Liverpoolista, kun 13 kierrosta on pelaamatta. City on kymmenen pistettä edellä neljäntenä majailevaa Chelseaa.

Mahdollisen pisterangaistuksen suuruutta ei vielä tiedetä.

* = Wolverhamptonin ja Leicesterin ottelu on kirjoitushetkellä kesken.

LUE MYÖS:

Kertoimet ottelulleManchester United - Manchester City08.03.2020